På lördag spelar Sunnanås damlag sin första match under höstsäsongen – borta mot Alvik. Ja, serien vände redan i slutet av juni när Sunnanå hemma besegrade Team Thoréngruppen från Umeå med 3–2. Tio matcher återstår och den första alltså på lördag.

Spelarna var lediga i två veckor i början av juli med egna träningsprogram. Nu är laget inne i andra träningsveckan och det har varit bra fart på träningarna, enligt tränaren Jenny Svanberg.

I onsdags var det en form av träningsmatch – tre perioder á 18 minuter – mot Sunnanås P02-lag. Det senare vann och de tre målen gjordes under den första perioden.

DSC05859.JPG

Sofia Lindmark och – med ryggen mot kameran – Ellen Schampi siktar på att sätta stopp för ett uppspel från P02:s sida.

– Det är bra och utvecklande att spela mot pojklag, säger Jenny Svanberg. Det blir ett snabbt spel och jag kan tänka mig att tempot bitvis är högre än seriematcher. Pojkarna är också kraftigare så att det blir en ordentlig övning i närkampsspelet.

Hela matchen står Jenny Svanberg vid sidan av planen – naturligtvis – och pushar på spelarna. Hon tycks se det mesta. Lovorden haglar så snart en spelare har gjort en bra dragning eller slagit en precis passning. Eller brutit ett anfall eller vunnit en närkamp.

DSC05854.JPG

Engagemanget från Jenny Svanberg är 100-procentigt.

I periodpauserna talar hon till laget vad hon tycker att de ska fokusera på och hon hinner även med korta individuella samtal.

Ett 30-tal personer följer matchen från läktaren. När matchen är över belönas lagen med en applåd.

Med på A-lagets onsdagsträning var ett antal F19-spelare. Villemo Dahlqvist och Thea Bergsten som har blivit uttagna till landslagslägret på Bosön 7 till 10 augusti, Linn Lindgren och så Ellen Maund. Den senare har varit med i truppen under våren och även spelat matcher i serien.

– Inför matchen på lördag ser det bra ut, säger Jenny Svanberg. Carolin Lohman är förkyld och kunde inte vara med i dag. Vi får se hur det ser ut på lördag. Emma Burman kan inte vara med mot Alvik.

DSC05870.JPG

Efter matchen blev lagen förevigade.