sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Härligt med seger före uppehållet”

– Vad härligt att få avsluta med en seger! Nu kan vi gå till uppehåll med en skön känsla.

Det säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg efter att Sunnanå hemma på Electrolux Home arena slog ett annat topplag Team Thoréngruppen med 3–2 (2-2).

Det var full fart från början och det var Team TG som tog tag i taktpinnen. Laget är duktigt på spelvändningar och kom fram fint på kanterna med inlägg som aldrig var ofarliga.

Maya Pitts höll sig alltid framme och gav TG:s försvar mycket jobb. Foto: Ola Theander

Men det var Sunnanå som tog ledningen i 20:e minuten. Maya Pitts var under hela matchen offensiv och i just detta läge var TG:s målvakt långt ute och sparkade bort bollen. Dock inte bättre än att det blev ett så kallat motlägg och bollen rullade mot mål. Då var snabba Maya Pitts framme och blev ensam med öppet mål. Hon gjorde naturligtvis inte något misstag.

Här är hon ensam med bollen framför tomt mål. 1–0 till Sunnanå någon sekund senare. Foto: Ola Theander

Det gick emellertid inte mer än fem minuter förrän TG kunde kvittera genom målfarliga Parva Zarazzi. Perpetua ”Pepe” Nkwocha trampade på bollen och det föll sig inte bättre än att Parva Zarazzi snappade upp den och lade in den utom räckhåll för Lisa Sjögren i Sunnanås mål. Ytterligare fem, sex minuter senare höll hon sig framme igen och hennes mål då innebar att TG tog ledningen med 1–2.

Perpetua ”Pepe” Nkwocha blev utsedd till Sunnanås bästa spelare i kväll. Två mål blev det för hennes del. Foto: Ola Theander

”Pepe” Nkwocha ville uppenbart revanschera sig. I 42:s minuten fick drev hon bollen och en bit utanför straffområdet drog hon till med ett skott som gick i en snygg båge upp i krysset. Därmed var det kvitterat till 2–2 och det resultatet stod sig när första halvlek blåstes av.

”Pepes” frispark var TG:s målvakt chanslös på. Det blev också Sunnanås segermål. Foto: Ola Theander

– Vi hade ju märkt under första halvleken att vi jobbade oss in i matchen, säger Jenny Svanberg. Så i halvtidsvilan sa vi att vi skulle släppa handbromsen och ge allt vi hade. Vi upprepade också det vi sagt före matchen att det skulle vara så skönt med en seger i sista matchen före uppehållet.

Bupe Okeowo var som vanligt vass framåt, men blev mållös i dag. Foto: Ola Theander

I andra halvlek var det ett betydligt mer offensivt Sunnanå som visade sig. Gång på gång kom Maya Pitts, Bupe Okeowo och Wilma Vidmark fram och det var nära mål flera gånger. Vid ett tillfälle fälldes Bupe Okeowo precis utanför straffområdet. Det var i 64:e minuten. ”Pepe” Nkowcha slog frisparken och gick förbi muren och i mål. Sunnanå tog därmed ledningen och den stod sig matchtiden ut. Maya Pitts fina inlägg mot Bupe Okeowo var nära att resultera i fler mål för Sunnanå.

Här är Bupe Okeowo på språng framåt. Men hon tog även mycket ansvar bakåt i kvällens match. Foto: Ola Theander

– Vi spelar bra när vi möter bra motstånd, säger Jenny Svanberg. Och när vi i andra halvlek fick ner både Bupe och Maya för att möta bollarna längre ner på plan och Bupe dessutom tog ansvar för sin del av försvarsspelet – ja, då lossnade det. Vi vågade rulla boll på ett annat sätt i andra halvlek.

Jenny Svanberg vill gärna lyfta hela laget och dess insats.

– Men det går inte att komma förbi de fantastiska insatser som Maya Pitts, Alexandra Nilsson och ”Pepe” gör. Våra unga spelare – Ellen Maund och Emma Burman, 01:or båda två – är så duktiga och så orädda. De går bara in och gör det de ska utan respekt för motståndet.

Hemligheten bakom Sunnanås framgångar i serien i år ligger kanske i att, som Jenny Svanberg säger, har fått gömma sig.

– Vi försöker plocka ut det bästa ur varje spelare och just det som de är bäst på. Jag tror att de själva känner vad de kan och att de gärna vill visa det.

Nu blir det två veckors träningsuppehåll. Spelarna har visserligen fått individuella träningsprogram under sin ledighet för att omstarten inte ska bli för tung.

Tränaren Jenny Svanberg är lycklig över kvällens seger. Första delen av sin kommande ledighet ska hon ägna åt – fotboll. Som spelare. Men det är inte så allvarligt som det kan låta.Foto: Ola Theander

Men om det är speluppehåll för spelarna i laget så är det tränaren Jenny Svanberg själv som ska spela.

– Jo, på lördag ska jag vara med i ett sjumannalag i Trosa som ska spela en veteranmatch mot lokalkonkurrenten Vagnhärad, säger hon och skrattar. Senast det begav sig gjorde jag ett mål.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: