sskbloggen

Just another WordPress.com site

Toppmatch hemma i morgon

Det blir en toppmatch i division 1 Norrland i morgon kväll när Sunnanå hemma på Electrolux Home arena tar emot Team Thoréngruppen från Umeå.

– Det känns väldigt inspirerande, säger tränaren Jenny Svanberg.

Förutsättningarna inför matchen är att Thoréngruppen ligger på andra plats i tabellen med 29 plusmål och 27 inspelade poäng. Sunnanå ligger på fjärde plats med 18 plusmål och 25 poäng när halva serien är avklarad.

Precis som Sunnanå, som har Bupe Okeowo och Maya Pitts som sina främst målskyttar hittills, har Thoréngruppen två vassa målgörare i Linnea Tiensuu och Parva Zarassi. De två senare har tillsammans gjort 22 av lagets 40 mål, medan paret Okeowo och Pitts har producerat 24 mål tillsammans av Sunnanås 31 mål.

– Vi har allt att vinna, säger Jenny Svanberg. Vi har ju fått stryk av Thoréngruppen både under försäsongen och i serien. Den senare matchen förlorade vi med 4–2. Så vi siktar på att ta revansch.

– Matchen blir naturligtvis ytterligare en test på hur vi har utvecklats som lag och jag hoppas att det kommer att visa sig till vår fördel. För Thoréngruppen har självklart också utvecklats under seriespelet hittills.

Inför matchen i morgon har Sunnanå haft två träningar – i tisdags och i dag.

– Vi vet ganska väl hur motståndet ser ut, säger Jenny Svanberg. Vi ska försöka spela vårt spel samtidigt som vi gör det svårt för dem. Vår känsla inför matchen är god. Det ska bli så kul att spela den här toppmatchen.

Alla tillgängliga spelare är friska och krya och tända. Ellen Maund har varit med på träningarna. Caisa Norlund och Ellen Schampi är fortfarande på elitflicklägret och deltar inte i matchen.

Matchen på Electrolux Home arena börjar klockan 19 och det är fri entré.

– Förhoppningsvis kommer det många för att heja på och stötta oss i den här viktiga matchen, säger Jenny Svanberg avslutningsvis.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: