sskbloggen

Just another WordPress.com site

Viktig bortaseger för Sunnanå

Sunnanå knep en viktig seger borta mot Timrå i dag. Siffrorna skrevs till 1–2 (1–0) och det var en seger som hade sin grund i en god lagmoral och kryddades med stor vilja att vinna.

– Det var verkligen kul att vi kunde höja oss i andra halvlek, säger tränaren Jenny Svanberg. Men det är så det här laget fungerar. Vi viker inte ner oss utan kämpar hela tiden.

Under den första halvleken var det relativt jämnt mellan lagen. Bollinnehavet växlade, men i de viktiga närkamperna var Timrå det lite starkare laget. Det var efter en sådan duell tjej mot tjej som en Timråspelare, Erica Persson, kunde komma loss och lyfta bollen förbi Lisa Sjögren i Sunnanås mål. Det skedde efter ungefär en halvtimmes spel. Båda lagen hade ett antal hörnor under halvleken.

– Vi var inte riktigt på tå, som det heter, under första halvleken. Timrå hade en hög press på oss och vi hade svårt att rulla igång vårt spel, säger Jenny Svanberg.

– Men i halvtidspausen sa vi att vi skulle fortsätta spela vårt spel samt bli lite mer noggranna i avsluten, fortsätter Jenny Svanberg.

Under andra halvleken lossnade spelet för Sunnanå och laget hade mer boll än under första halvleken. Men Timrå bjöd bra och tufft motstånd och var alls inte ofarliga framåt.   När halvleken började kom Bupe Okeowo in i stället för Emma Burman. Frida Stenmark flyttades ner till backlinjen och Maya Pitts tog ett steg ner mot mittfältet.

Med en halvtimme kvar Elin Lundqvist ut och Ellen Maund kom in. Ellen hade väl varit på plan i bara sex-sju minuter när hon fick till ett inspel som Maya Pitts högg på och därmed var matchen kvitterad. I 74:e minuten var det så dags igen. Perpetua ”Pepe” Nkwocha skickade in bollen från vänsterkanten och där mötte Bupe Okeowo och så hade Sunnanå tagit ledningen.

Så de två som förra säsongen spelade för Timrå var den här gången de två som sänkte sitt tidigare lag.

– Det var, kan jag tänka mig, precis vad ledarna i Timrå hade befarat, säger Jenny Svanberg. De vet ju hur vassa Bupe och Maya är.

På torsdag kväll spelar Sunnanå mot Team Thoréngruppen från Umeå. Det blir en spännande match mellan två lag som tillhör toppsektionen i serien just nu. Matchen spelas på Electrolux Home arena och den börjar klockan 19.00.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: