sskbloggen

Just another WordPress.com site

Trög start men säker seger

Även om det såg lite trögt ut i första halvlek, så kunde Sunnanås damlag i dag besegra gästande Umedalen med 2–0 (0–0). 

– Vi var lite stillastående i första halvlek och tog inte de löpningar som vi brukar göra och borde ha gjort, säger tränaren Jenny Svanberg.

Det blåste en kraftig västlig vind under matchen, vilket innebar att Sunnanå spelade första halvan av matchen i motvind. Chanser skapades förvisso, men riktigt farligt blev det aldrig. Också Umedalen skapade sina chanser och det var likadant åt det hållet – det var aldrig några riktigt vassa möjligheter.

DSC05152.JPG

Här är den kanske bästa chansen för Sunnanå i första halvlek, men målvakten Nelly Andreasdotter boxade bort bollen. Foto: Ola Theander

Det kanske den 176 personer stora publiken på Electrolux Home arena kommer att komma ihåg från första halvleken är kanske skadorna som uppstod. Umedalens målvakt Nelly Andreasdotter fick en ordentlig smäll i ansiktet. Hon blev liggande länge innan hon kunde gå av planen eftersom hon inte kunde fortsätta. I det läget satte Umedalen, som inte hade någon andramålvakt med i truppen, in anfallaren Alin Bisping, som aldrig tidigare har stått i mål.

Ett andra långt speluppehåll blev det när Bupe Okeowo i Sunnanå och Linn Lundgren i Umedalen nickade ihop. Linn Lundgren fick ett stort bandage om huvudet, medan Bupe först fick gå av planen för att sedan återkomma i spel. De två skadeavbrotten förlängde första halvlek till nästa en timme.

DSC05157.JPG

Här går Bupe Okeowo ner för räkning efter att ha nickat ihop med Umedalens försvarare Linn Lundgren. Foto: Ola Theander

– Hon var helt klar, hade ingen värk, men lovade att säga till om hon inte kunde fortsätta, säger Jenny Svanberg.

Sunnanå pratade i halvtidspausen om att laget måste visa mer vilja och att alla spelare måste ta ansvar. Det halvtidssnacket gav resultat och den första som visade det var just Bupe Okeowo, som vann en kamp om bollen med en Umedalenförsvarare, stack förbi och gjorde 1–0. Det gjorde hon i första spelminuten i andra halvlek.

DSC05213.JPG

Frida Stenmark tog ett stort defensivt ansvar samtidigt som hon var vass framåt på sin högerkant. Hon svarade bland annat för inlägget som Maya Pitts förvaltade till 2–0. Foto: Ola Theander

Också de övriga spelarna i laget gjorde det. Sunnanå vann fler bollar och kom oftare till anfall. Kanske en smula hjälpta av medvinden. Umedalen hade under andra halvan av matchen också en del chanser, men fastnade oftast på Sunnanås starka mittfält och om inte där så i den starka försvarslinjen.

DSC05218.JPG

Bupe Okeowo var som vanligt stark i närkamperna. Här vinner hon ytterligare en närkamp. Foto: Ola Theander

När bara ett par minuter återstod av matchen – i 88:e minuten – fick Frida Stenmark in ett inlägg från högerkanten som Maya Pitts tog emot och förvaltade på bästa sätt. Därmed fastställdes slutresultatet 2–0. Sunnanå hade också väldigt många hörnor under matchen, men ingen resulterade i mål.

– Jag är hur nöjd som helst över att vi tar tre poäng. Vi mötte ett bra lag som spelade tufft och hade ett bra organiserat försvar, säger Jenny Svanberg. Tempot var kanske lite för lågt enligt min åsikt genom hela matchen, men det är något som vi får arbeta med.

Nästa match för Sunnanå är bortamatchen mot IFK Timrå söndagen efter midsommarhelgen.

Jenny Svanberg vill efter dagens match lyfta Bupe Okeowo som tog defensivt ansvar också den här gången, Maya Pitts, Alexandra Nilsson, Perpetua Nkwocha, Wilma Andersson – ja, hela laget.

– Fast tempot var jag inte nöjd med. Och alla spelare måste i alla situationer från start ta det ansvar som de har, säger hon om ler förtjust över de nya tre poängen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: