sskbloggen

Just another WordPress.com site

Ny trepoängare för Sunnanå

– Vi höll nollan igen för tredje matchen i rad. Då kan man inte vara annat än mycket nöjd.

Det säger Jenny Svanberg, tränare för Sunnanås damlag. I dagens hemmamatch mot Mariehem SK från Umeå vann Sunnanå med 2–0 (1–0). Men det kunde ha blivit större siffror. Antalet ribb- och stolpträffar var åtminstone fyra stycken.

Matchen hade nyligen börjat och var bara inne i tredje spelminuten när Sunnanås Bupe Okeowo höll sig framme och gjorde 1–0.

Den här bildsviten visar när Bupe Okeowo gör Sunnanås första mål. Foton: Ola Theander

Första halvleken fortsatte med ett i stort sett konstant spelövertag för Sunnanå. Chans på chans radades upp samtidigt som Mariehems spelare inte tilläts att komma särskilt långt in på Sunnanås planhalva. Lisa Sjögren i Sunnanås mål hade inte speciellt mycket att göra.

Ellen Schampi var inte så lätt att hålla ordning på för Mariehems försvarare Julia Welin. Det hjälpte inte att hålla fast Ellen i armen… Foto: Ola Theander

– Vi mötte ett mycket väl organiserat lag, säger Jenny Svanberg. Mariehem har en fantastisk förmåga att anpassa sig efter motståndarnas spel och det är ett svårt lag att spela mot.

I andra halvleken var Mariehem mer offensiva än i första halvlek.

– Vår backlinje med Wilma Andersson och Alexandra i mitten samt Perpetua ”Pepe” Nkwocha – den senare på mittfältet – var suveräna i sitt spel och då inte minst när det gäller uppspelsfasen, säger Jenny Svanberg.

Sunnanå kunde i andra halvleken ändå behålla spelövertaget och liksom i första halvleken avlöste chanserna varandra. I 56:e minuten snodde Maya Pitts bollen från en försvarsspelare i Mariehem och ensam med målvakten gjorde hon mål – 2–0.

Här rullar bollen som betydde 2–0 in bakom Mariehems målvakt för dagen Wilma Jonsson. Målskytten Maya Pitts är helt skymd bakom linjedomaren 🙂 Foto: Ola Theander

Ett par ribbträffar registrerades även i andra halvleken.

– Som vanligt när laget spelar så här är jag nöjd med alla spelarna, säger Jenny vidare. Jag registrerade att Bupe Okeowo gjorde sitt bästa försvarsspel som jag sett henne göra när hon gick bakåt och täckte ytor.

Maya Pitts höll Mariehemsförsvaret ordentligt sysselsatt under hela matchen. Foto: Ola Theander

Nästa söndag är det ny hemmamatch på Electrolux Home arena när Sunnanå då tar emot ytterligare ett lag från Umeå – Umedalens IF.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: