sskbloggen

Just another WordPress.com site

Tempofattigt, men säker seger

Det blev i slutändan en bekväm seger för Sunnanås damer när laget slog IFK Östersund borta med 0–3 (0–2). 

– Vi hade kontroll på matchen, säger tränare Jenny Svanberg. Men den kändes energifattig och tempot var väl inte det bästa. Alltför ofta föll vi in i motståndarnas tempo.

Den kritiken till trots så är Jenny Svanberg mycket nöjd med prestationerna och i synnerhet med backlinjen där Alexandra Nilsson och Wilma Andersson är stabila både i försvars- och uppspelsfaserna.

Östersund spelade ett tufft spel. Planen var hård och det var lite svårt till en början för Sunnanå att behärska studsar och bollens rörelser på den hårda planen. Men efter ungefär en kvarts spel bröt Maya Pitts en passning mellan ett par spelare i Östersund och kunde rulla in bollen bakom målvakten. Med det målet tog Sunnanå ledningen med 0–1.

Målskörden utökades lite senare när Sunnanå fick en hörna. Bollen kom ut till Bupe Okeowo som vände upp och drog till med vänsterfoten.

I slutet av första halvleken hade Östersund en rad hörnor som Sunnanås försvar kunde freda sig mot.

– Inför andra halvlek talade vi om att vi skulle få upp energinivån och tempot, säger Jenny Svanberg. Tidvis blev det också så att vi rullade boll bra.

Maya Pitts gjorde två mål i dagens match, varav ett på straff.

En bit in i andra halvlek drogs Maya Pitts ner i straffområdet och domaren blåste straff. Den lade Maya själv och satte den säkert i mål – 0–3.

Samtliga spelare i Sunnanås uppställning spelade. Elin Lundqvist kom in i 60:e minuten, Ellen Maund i 75:e och Caisa Norlund i 80:e.

– Som vanligt lyfter jag hela laget och den insats som spelarna gjorde. Men ett extra plus går till backlinjen med Alexandra Nilsson och Wilma Andersson samt till Maya Pitts och Perpetua ”Pepe” Nkwocha

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: