sskbloggen

Just another WordPress.com site

Klar seger för Sunnanå trots sega ben

Det blev seger för Sunnanå i bortamatchen mot Själevad. Segersiffrorna skrevs till 1–3 efter 0–2 i halvlek.

– Jag är glad för att vi kunde visa styrka genom att vinna trots att vi hade en del sega ben efter urladdningen mot Morön senast. Men inställningen hos spelarna är att vi ska vinna och med den inställningen kommer man långt, säger Jenny Svanberg, tränare för Sunnanå.

Sunnanå inledde bäst och när laget slutade med långbollarna för att i stället rulla boll mer fick Sunnanå tryck på Själevad. Frida Stenmark inledde målskyttet i 28:e minuten med ett skott utifrån, som måhända varit menat som ett inlägg. Men bollen seglade snyggt in vid bortre stolpen utom räckhåll för Själevads målvakt.

Bara ett par minuter därefter fick Sunnanå en hörna, som slogs av Frida Stenmark. Bupe Okeowo mötte bollen och nickade in den i mål vilket gav 0–2.

– Första halvleken kändes som att vi inte kommit upp i vår nivå, säger Jenny Svanberg. Det kändes lite segt. Vi pratade i halvlek om att vi måste spela boll, rulla boll, bättre.

Så skedde också även om bolltempot inte var det önskvärda och inte heller i andra halvan av matchen var Jenny Svanberg helt nöjd med att laget inte visade vad det kan göra.

Med ungefär en kvart kvar kunde Själevad reducera till 1–2 och kampen fortsatte mellan lagen. Sunnanå kunde dock fastställa slutresultatet till 1–3 efter en hörna. Den här gången var det Perpetua ”Pepe” Nkwocha som fick tag på bollen och därtill fick en drömträff. Skottet var stenhårt och gick in till höger om Själevads målvakt.

– Det var det hårdaste jag har sett ”Pepe” skjuta, säger en imponerad Alexandra Nilsson.

– Jag är stolt och glad över inställningen som spelarna visade, säger Jenny Svanberg. Nu får vi jobba för att bli av med de sega benen och ladda till nästa match som blir på måndag hemma på Electrolux Home arena mot Storfors.

– Vi ska ha återhämtningsträning i morgon fredag och på söndag, säger hon. Nöjd med dagen som via tre olika målskyttar gav tre poäng.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: