sskbloggen

Just another WordPress.com site

Stor publik såg Sunnanå och Morön dela poängen

Äntligen lite varmare i luften. Äntligen derby i damernas division 1 mellan Sunnanå och Morön. Det lockade 853 till och därmed en nästan fullsatt läktare på Electrolux Home arena i kväll. De fick en fartfylld match med många chanser åt båda hållen och poängen delades efter slutresultatet 2–2 (2–1).

I första halvlek får det nog sägas att det var Sunnanå som hade det mesta av spelet. Redan i sjätte spelminuten tog Bupe Okeowo emot ett inlägg från höger från Maya Pitts och kunde göra 1–0.

DSC04692.JPG

Här slår Bupe Okeowo till och bollen går i mål utan chans för Moröns målvakt Susanne Nilsson att ta den. 

Trots att Sunnanå som sagt hade ett visst spelövertag var Morön absolut inte ofarliga framåt. I 23:e minuten kom Åsa Karlsson loss på sin vänsterkant och kvitterade till 1–1. Sunnanå hade flera chanser att öka på ledningen. Frida Stenmark hade bland annat ett skott i stolpen och gång på gång fann Bupe och Maya varandra där Bupe hela tiden var het i straffområdet.

DSC04730.JPG

Här drar Frida Stenmark på ett skott som träffar stolproten. 

– Vi tog ledningen och hade ledningen i halvlek, men ändå kändes det som att vi inte hade släppt handbromsen, säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg.

För i 35:e minuten hade Maya Pitts väl förvaltat ett inlägg från Ellen Schampi vilket innebar att Sunnanå gick till halvtidsvila i ledning.

– Vi pratade om att vi skulle ha ett högre tempo under den första kvarten i andra halvlek och inte släppa spelet som vi gjorde borta mot Notviken senast, säger Jenny Svanberg. En del omdisponeringar gjorde vi också.

Morön kunde emellertid kvittera än en gång i 57:e minuten genom Paulina Larsson. En skada på Alexandra Nilsson (hon fick ögonbrynet uppsparkat) tvingade henne att utgå och in kom Emma Burman. Under en tid dessförinnan spelade Sunnanå med en spelare mindre på plan eftersom det fanns förhoppning om att Alexandra Nilsson skulle komma tillbaka efter omplåstring.

DSC04750.JPG

Bupe Okeowo hade Morön försvar svårt att hålla ordning på. Gång på gång kom hon fram och skapade lägen för Sunnanå.

Under de sista minuterna av matchen tryckte Morön på väldigt mycket och det var nära flera gånger. Under de avslutande hörnorna flyttade till och med Moröns målvakt Susanne Nilsson upp till Sunnanås straffområde. Men Sunnanås spelare offrade sig och kunde hålla emot Morön väldiga slutoffensiv.

– Det sköna är att vi redde ut situationerna, säger Jenny Svanberg. Tjejerna sliter som djur och Linnea Lundgren gör ett bra jobb och jag tycker det var rätt av matchsponsorn att utse henne till matchens lirare i hemmalaget.

Alexandra Nilsson togs till sjukhuset under matchen för att förmodligen få skadan hopsydd.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: