sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sent mål gav förlust för Sunnanå

Med bara två minuter kvar av ordinarie speltid fick Notviken en frispark strax utanför Sunnanås straffområde. Den frisparken förvaltade hemmalaget väl och gjorde därmed matchens enda mål. Sunnanå förlorade därmed med 0–1 (0–0).

– Det var helt klart vår bästa match för året och det känns väldigt surt att tappa en poäng så där i slutet på matchen, säger tränare Jenny Svanberg. 

Det som framför allt karaktäriserade matchen och Sunnanås insats var kampen.

– Alla gav allt under hela matchen, fortsätter Jenny. Vi var noggranna i försvarsspelet och vi hade bättre tempo än vi haft tidigare.

I första halvleken var spelet tämligen jämnt och Sunnanå kom fram och hade några målchanser. Under den första kvarten i andra halvlek tappade laget rytmen lite, men kom tillbaka och fick bättre ordning på positioner och insatser.

– Vi är definitivt mycket närmare Notviken nu än vi var under försäsongen, säger Jenny. Den insats som vi gjorde idag visar, tycker jag, att vi kan matcha alla lag i serien eftersom vi tror att Notviken kommer att tillhöra de tre bästa lagen i serien.

DSC00646.JPG

Målvakten Lisa Sjögren var riktigt bra i matchen mot Notviken. Lisa tog bland annat en straff i första halvlek. Arkivfoto: Ola Theander

En spelare som Jenny vill lovorda speciellt i dag är målvakten Lisa Sjögren.

– Hon var riktigt, riktigt bra och tog bland annat en straff i första halvlek. Det var roligt att se henne i aktion, säger Jenny Svanberg som i övrigt vill lyfta hela lagets kampanda och vilja.

Under veckan som kommer blir det träning i vanlig ordning och på fredag väntar det första derbyt i seriesammanhang när Morön kommer på besök till Electrolux Home arena. Inför den matchen och det derbyt kan en förhoppningsvis stor publik räkna med att varje spelare i båda lagen är ordentligt laddade och att det blir en kamp om varje boll i varje ögonblick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: