sskbloggen

Just another WordPress.com site

Klar seger för Sunnanå

Det blev ett veritabelt målfyrverkeri i andra halvlek när Sunnanås damer spelade hemma mot AFC Luleå. I halvlek var ställningen 0–0 trots att Sunnanå hade haft många chanser att göra mål. I andra halvlek gjordes inte mindre än sju mål och matchen slutade 5–2.

– Det är förstås jätteroligt, konstaterar tränare Jenny Svanberg.

Redan från början av matchen visade Sunnanå att det var det bättre laget. Gång på gång kom Sunnanå fram på kanterna och fick in bollen i straffområdet. Men gång på gång gick bollen strax utanför målramen om det inte var så att AFC Luleås målvakt Noella Garcia Domenech stod i vägen. Hon var duktig i första halvlek.

– Vi tappade vårt bolltempo och blev alldeles för stillastående när vi inte hade bollen, säger Jenny Svanberg.

DSC04515.JPG

Bupe Akeowo till höger gratuleras av Maya Pitts till målet som gav 1–1. Foto: Ola Theander

Andra halvleken bjöd på en rejäl överraskning när AFC Luleå genom Maria Gonzalez Pont gjorde 0–1 i 57:e minuten. Detta trots Sunnanås klara spelövertag. Om det var detta baklängesmål eller något annat som fick Sunnanås spel att skärpas ska nog vara osagt. Men bara två minuter senare, i 59:e minuten, slog Bupe Okeowo till på ett inlägg från höger och från Maya Pitts. Så var det kvitterat till 1–1.

DSC04563.JPG

Här är det Maya Pitts som gör sitt andra och Sunnanås fjärde mål för dagen. Foto: Ola Theander

Sedan gick det fort. I 65:e minuten höll sig Bupe Okeowo framme igen när hon tog emot ett inlägg från andra kanten och från Ellen Schampi. Ledning med 2–1. Ytterligare fem minuter senare var det efter en retur på ett skott från Bupe Okeowo som Maya Pitts kunde öka på ledningen till 3–1.

Men bara tre minuter därefter reducerade AFC Luleå genom sin tidigare målskytt Maria Gonzalez Pont till 2–3. Det var ett reduceringsmål som på intet sätt dämpade offensivlusten från Sunnanå. I 79:e minuten bröt Maya Pitts fram på en målvaktsretur och ökade på till 4–2. På övertid, i 91 spelminuten, var det så dags för Frida Stenmark att fastställa slutresultatet 5–2. Det gjordes på en målvaktsretur efter skott från Bupe Okeowo.

– Vi blev lite för stillastående i första halvlek. Det ändrade vi på i den andra, säger Jenny Svanberg. Vi blev mer noggranna och mötte bollarna bättre.

DSC04470.JPG

Ellen Schampi var som vanligt duktig på sin vänsterkant. Just i den här situationen hann hon inte fram i tid för att kunna avsluta. Foto: Ola Theander

Hela laget gjorde en habil insats. Ellen Schampi, som ännu inte har fyllt 15 år, var alert på vänsterkanten och serverade inlägg på inlägg mot straffområdet när hon inte själv drev igenom. Emma Burman är även hon en väldigt ung spelare som gjorde väl ifrån sig i backlinjen.

– De är härliga att se. De har fortfarande mycket att lära men de är helt orädda i situationerna som uppstår, säger Jenny. Bupe Okeowo och Maya Pitts söker varandra och hittar varandra så fint.

Nästa helg spelar Sunnanå borta mot Notviken i Luleå och om knappt två veckor, fredagen 19 maj, är det dags för det första derbyt i seriesammanhang mellan Sunnanå och Morön. Den matchen spelas på Electrolux Home arena.

– Det är två tuffa matcher som väntar och det blir garanterat andra karaktärer på de matcherna än den som vi spelade i dag, säger Jenny Svanberg.

DSC04506.JPG

Frida Stenmark gjorde sitt första mål för säsongen när hon fastställde slutresultatet 5–2 i dagens match. Foto: Ola Theander

Bupe Okeowo leder nu skytteligan i division 1 Norrland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: