sskbloggen

Just another WordPress.com site

Härlig seriestart för Sunnanås damlag

Det blev en seriepremiär med mersmak för Sunnanås damer när laget i dag mötte Alvik på Electrolux Home arena. Sunnanå vann med 4–2 (1–2). 

– Det var riktigt skönt, säger tränaren Jenny Svanberg. Nu kan vi gå in i den kommande veckan med lugn och ro i träningen.

Sunnanå började offensivt, även om det under de första minuterna såg lite äventyrligt ut när en Alviksspelare kom loss på sin vänsterkant och blev ensam med Lisa Sjögren. Efter två genomlöpningar stabiliserade sig Sunnanås spel och laget skapade press på Alvik.

Den pressen betalade sig i åttonde spelminuten när den amerikanska nyförvärvet Bupe Okeowo gjorde 1–0. Men målet innebar inte på något sätt att Sunnanå slog ner på takten. Tvärtom – många chanser skapades utan att de för den skull resulterade i något mer mål.

Efter ungefär en halvtimmes spel fick Linnea Lundgren en boll i ansiktet och fick gå av planen för att bli ompysslad. Det utnyttjade Alvik som i 33:e minuten som genom Elin Forsberg kunde kvittera till 1–1. Sunnanå hade då en spelare mindre på planen. Tio minuter senare var det dags igen för Elin Forsberg i Alvik att slå bollen över Lisa Sjögren i Sunnanås mål och Alvik kunde gå till halvtidsvila med en ledning 1–2.

– Inför andra halvlek talade vi om att vi skulle fortsätta sätta press på Alvik, säger Jenny Svanberg.

Det var laget helt inne på och om Sunnanås första mål gjordes i åttonde minuten kom nya åtta minuter att bli viktiga för Sunnanå. För i 53:e minuten slog Bupe Okeowo till igen och kvitterade till 2–2. Fem minuter senare – i 58:e minuten – slog hon en lobb över Alviks målvakt och plötsligt hade Sunnanå ledningen igen. Denna gång med 3–2. Ytterligare tre minuter senare hade Sunnanå en frispark strax utanför straffområdet som Perpetua Nkwocha slog. Returen från målvakten fångade Elin Lundqvist upp och slog i mål – 4–2.

DSC04377.JPG

Perpetua Nkwocha Nwufoh har en härlig blick för spelet. Foto: Ola Theander

– Jag är riktigt nöjd med hur vi spelade, säger Jenny Svanberg. Perpetua har ju en underbar blick för spelet. Hon kan hålla bollen och slå fantastiska passningar. Alexandra kom in och spelade andra halvleken och hennes rutin är ovärderlig. Unga Ellen Schampi och Emma Burman, båda från F19-laget, var också duktiga.

DSC04364.JPG

Ellen Schampi (nr 15) var offensiv och hade härliga inlägg från sin vänsterkant. Till höger om henne Bupe Okeowo, tremålsskytten i dag. Foto: Ola Theander

Ja, Jenny Svanberg lyfter gärna hela laget och varje spelares insats. Bupe Okeowo gjorde förra året hälften av IFK Timrås mål, 22 stycken. Att hon är farlig i straffområdet visade hon med eftertryck i dag när hon blev tremålsskytt.

DSC04390.JPG

Maya Pitts spelade förra året tillsammans med Bupe Okeowo och de finner varandra lätt på planen. Foto: Ola Theander

– Vad vi får tänka på i framtiden är att inte tappa organisationen, som vi gjorde i dag när Linnea blev skadad. När vi gör det förlorar vi fokus och betalade sig för Alvik som både kunde kvittera och ta ledningen när vi inte var så organiserade, säger Jenny Svanberg.

Om en vecka blir det bortamatch för Sunnanå. Laget åker då till Umeå för att möta Thoréngruppen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: