sskbloggen

Just another WordPress.com site

Knapp förlust för Sunnanå mot förra årets divisionstvåa

Den väldigt hårda blåsten under dagen ställde till det både för Sunnanå och deras motståndare Thoréngruppen när lagen möttes i dag i Umeå. Hemmalaget vann denna träningsmatch med 1–0 (1–0). Förra året kom Thoréngruppen tvåa i division 1 norra, så det var ett duktig motstånd som Sunnanå ställdes mot.

– Matchen hade verkligen två halvlekar, säger tränaren för Sunnanådamerna Jenny Svanberg. Vi började i motvinden och blev ordentligt tillbakapressade och vi nådde inte alls upp till den nivå som jag vet att vi har. Vi jobbade mycket en och en och det fungerade förstås inte.

Målet som Thoréngruppen gjorde kom till efter ett inlägg som Sunnanås målvakt Lisa Sjögren var ute på. Men returen som uppstod kunde hon inte göra något åt.

– I andra halvleken hade vi medvind och vi fick lättare att lyfta upp laget. I och för sig behärskade Thoréngruppen motvinden bättre än oss, men i andra halvlek vågade vi rulla boll  och det blev bättre.

– Positivt var att tjejerna själva insåg behovet av att jobba som ett lag och det visade sig verkligen under andra halvan av matchen. Det var också dagens lärdom – att alltid jobba som ett lag. Det ger resultat i form av ett bättre spel över hela planen.

Jenny Svanberg berättar vidare att Perpetua ”Pepe” Nkwocha Nwufoh kom in och spelade 35 minuter.

– Hon är väldigt viktig för laget, konstaterar Jenny. Med sin rutin kan hon hålla bollen mer på mittfältet.

I försvaret var Wilma Andersson borta. Emma Burman från F19-truppen bildade stabilt mittbackspar med Alexandra Nilsson.

– Emma gjorde mycket bra ifrån sig, säger Jenny.

I anfallet spelade Elin Lundkvist och Emma Lidman på topp. Senare i matchen kom Malin Persson och Villemo Dahlqvist, både från F19, in i som ersättare. Också de gjorde väl ifrån sig.

– Jag är nöjd med anar halvleken och vad vi presterade då, säger Jenny. Men var säker på att vi lärde oss nytt av både första och andra halvleken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: