sskbloggen

Just another WordPress.com site

Maya och Bupe förstärker

Två spelare från USA kommer att spela med Sunnanå SK under vårsäsongen 2017 – Maya Lanette Pitts och Buse Okeowo. Båda har varit i Sverige tidigare och spelade under förra säsongen för IFK Timrå. Maya Lanette Pitts är försvarare och mittfältare medan Bupe Okeowo är anfallare. Båda räknar med att stärka sina fotbolls-CV genom att passa på att spela fotboll när de ändå är här.

Överenskommelsen med Maya och Bupe passar Sunnanå som hand i handske eftersom truppen behöver breddas med litet mer rutin. Under förra helgens cupspel i Luleå  blev ju Jessica Sikström skadad och blir borta ett par veckor.

Maya Lanette Pitts foto.jpeg

Maya Lanette Pitts.

 

I A-lagstruppen finns i dag väldigt duktiga och hungriga spelare från F19. Flera av dem kommer att vara med under hela säsongen och spela matcher. Men det är viktigt att de får växa in i A-truppen. En del av dem var redan förra säsongen med i A-truppen och de har känt på vad den ökade träningsmängden innebär. I år får de möjlighet att växa ytterligare och ta mer ansvar.

Sunnanå SK har också tagit nya steg i elitutvecklingen förutom en hård träning av hög kvalitet. En generationsväxling pågår och vi jobbar vidare med bl a med ett mentorprogram för A-lagets spelare där äldre spelare fungerar som mentorer.

Ett avtal med Rosengård FC är klart där vi samarbetar för utveckling och lärande med elitfokus.

Sist, men inte minst viktigt, är den extraträning för flickor från elva år, som vi kallar för VILJA, som vi hoppas komma igång med nu under våren. VILJA är ett samarbete med alla lokala klubbar i Skellefteområdet om träningar för de flickor som vill träna extra och mer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: