sskbloggen

Just another WordPress.com site

Full fart på träningarna

Det har varit full fart på träningarna för Sunnanås damlag nu i vinter. Sedan januari har laget tränat sex gånger i veckan.

– Än så länge är lagbygget inte klart, men vi har varit ungefär ett dussin spelare på träningarna, säger Jenny Svanberg som är huvudtränare för laget den här säsongen.

DSC03926.JPG

Jenny Svanberg. Foto: Ola Theander

– Självklart har vi en tanke om hur vi ska spela både i anfall och försvar för att vi ska nå bästa möjliga resultat, fortsätter Jenny, som inte vill säga mer om vilken taktik och strategi som ska bli huvudspåret under säsongen.

Under förra säsongen som olyckligtvis slutade med att Sunnanå fick ta steget ner till division 1 från Elitettan anmärkte tränaren under hösten, Martti Tikkanen, på att det verkade som att tjejerna inte riktigt orkade spela 90 minuter.

DSC03907.JPG

– Jag tycker nog att den grundläggande konditionsträningen är bra. Lina Ringshamre har ett uthållighetspass i veckan och då körs det stenhårt. Uthållighetsövningarna är dessutom fotbollsanpassade och jag har den definitiva känslan att tjejerna känner att de kommer att orka spela hela matcher, säger Jenny.

DSC03919.JPG

Spelarna i A-truppen är relativt unga. Inte sällan har de lyfts upp till A-truppen från fjolårets F19-trupp.

– Det är självklart att det är ett steg uppåt för dem med ökat tempo och lite hårdare träning. Och att vi inte har varit fler än cirka ett dussin på träningarna är ju positivt på ett sätt, säger Jenny.

– Det är ingen som kommer undan. Alla måste vara och är med och tar ansvar. Det har också skapat en enad trupp med starka band mellan spelarna.

DSC03924.JPG

En del mer rutinerade spelare som Perpetua Nkwocha och andra har deltagit lite till och från på träningarna.

– ”Pepe” lägger ner mycket tid på träning på gymmet. Hon rehabiliterar sig fortfarande från hälseneskadan som hon fick förra året. Men hon har även varit med och kört hårt på våra bollpass.

Till helgen ska Sunnanå delta i Arnes Bil Cup i Arcushallen i Luleå. Tre matcher – åtminstone – ska spelas. Det är mot Umedalen, Notviken och Bergnäset.

– Så efter nästa helg får vi ett första kvitto på vad som har fungerat på träningarna och vad vi måste arbeta mer med, säger Jenny Svanberg avslutningsvis.

– Än så länge har vi inte lagt fast någon målsättning. Det är alldeles för tidigt för det. Vi bygger truppen nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: