sskbloggen

Just another WordPress.com site

Alexandra gör comeback som spelare

Nu är det klart att Alexandra Nilsson fortsätter som assisterande tränare – och spelare – i Sunnanå under nästa säsong.

– Jag har inte skrivit på något kontrakt än, men jag har tackat ja till att fortsätta som assisterande tränare till nya huvudtränaren Jenny Svanberg. Men jag kommer också att spela. Jag tror nämligen att jag kommer bidra ännu mer om jag spelar också.

Alexandra Nilsson förväntar sig att bli äldst i det kommande Sunnanålaget. Hon har hunnit bli 30 år och har mycket erfarenhet. Hennes fotbolls-CV visar att hon spelat 160 allsvenska matcher och 65 landskamper i olika landslag. Sunnanå var hennes klubbadress 2006-2010. Runt årsskiftet 2010–2011 spelade hon tre och en halv månad i Australien och när hon kom hem gick hon till Umeå IK och spelade där till och med 2013.

– Jag kom tillbaka till Sunnanå som assisterande tränare 2014 och då födde jag även min dotter Ebba. Förra året var jag både assisterande tränare och spelare. I år har jag bara varit assisterande tränare, men så har jag också fött min son Love som nu är fyra månader.

Som tränare blir det förmodligen så att Alexandra Nilsson får ta ansvar för det defensiva spelet.

DSC03582.JPG

Alexandra Nilsson fortsätter nästa säsong i Sunnanå som assisterande tränare och spelare. Foto: Ola Theander

– Jag har ju inte någon formell tränarutbildning att tala om, men jag har mycket livserfarenhet och rutin. Jag vet hur nivån ligger på spelarna och vet ungefär vilken träningsmängd och träningsintensitet som behövs och klaras av.

– 2015 när jag både vara tränare och spelare kom jag underfund om att det har sina svårigheter med de båda rollerna. Men som aktiv spelare kan gå in och visa praktiskt på ett sätt som jag inte kan göra från sidan av planen.

– Målet för mig är utveckla spelarna och jag vill få så många som möjligt att nå elitnivå som spelare, säger Alexandra.

Den gångna säsongen var turbulent, men Alexandra Nilsson ser potentialen som finns.

– Vi vet ju inte än hur truppen ser ut nästa säsong, men det är inte någon tvekan att det finns en stor potential hos de spelare som vi hade i år. Men det finns samtidigt mycket att utveckla och det är ett långsiktigt arbete att bygga upp både spelarna och laget.

Alexandra Nilsson är utbildad kulturentreprenör och en viktig del av hennes liv förutom naturligtvis sambon Robert och barnen Ebba och Love är att skapa konst. En ateljé i huset vid Kroksjön ger utrymme för skapande av tavlor, affischer, posters och teckningar.

– Jag har hållit på med konst hela tiden. I gymnasiet gick jag estetiska bild, men det var väl i Australien som jag fann grunden till det jag gör nu. Människor endast med ögon och streck till armar. Fast jag gillar att experimentera. Men nästa år får jag kanske tona ner arbetet med konsten lite när jag satsar hårdare på fotbollen, säger hon avslutningsvis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: