sskbloggen

Just another WordPress.com site

Poäng i säsongens sista match

Det blev en poäng till Sunnanå till slut. I dagens match, den sista för säsongen, mot likaledes nedflyttningsklara Älta blev resultatet 1–1 (1–0). 

– Vi borde ha gjort fler mål i första halvlek när vi spelade offensivt och bra, säger Martti Tikkanen.

DSC03570.JPG

På grund av kylan och under tiden som vaktmästarna arbetade med planen värmde Sunnanå upp i bollhallen. Foto: Ola Theander

De som Martti främst vill lyfta fram efter dagens match är vaktmästarna på Norrvalla. Och han får full instämmande i det av tränaren i Älta Pjer Gardelius Du Puy.

– De har gjort ett enormt fint jobb och de har jobbat hårt både i går och i dag för att få planen spelbar, säger Martti.

DSC03567.JPG

Snön har plogats och sopats bort och arbetet pågick hela tiden fram till matchstart. Fem maskiner och bilar var igång. Foto: Ola Theander

Sunnanå öppnade matchen offensivt. Och redan i 4:e spelminuten kunde Chanel Johnson nicka in bollen efter ett inlägg från Frida Stenmark. Dessförinnan hade Riikka Ketoja ett vasst skott som Ältas målvakt lämnade retur på.

Christine”Kricka” Tjärnlund hade ett bra skott som tvingade målvakten i Älta till en kvalificerad räddning och strax innan första halvleken blåstes av hade Stina Hedlund ett skott som gick precis över ribban. Målchanser saknades alltså inte. Älta fick under halvleken gå ner längre i banan och fick då bättre kontroll, men skapade inga chanser.

– Jag är nöjd med spelet i första halvlek. Det var bra bolltempo och vi hade snabba vändningar, säger Martti.

I andra halvleken var det Älta som fick mer och mer av spelet, dock utan att skapa de där riktigt vassa chanserna. Spelet blev mer öppet och trycket mot Sunnanå ökade. Ett misstag i försvaret gjorde att Emma Olofsson i Älta kunde kvittera till 1–1.

Sunnanå var dock inte utan chanser. ”Kricka” kom loss i 52:a minuten men målvakten fick med en benparad undan bollen. Ett skott i ribban producerade också Sunnanå och i första övertidsminuten hade målskytten Chanel Johnson ett skott i stolpen.

– Vi krånglade till det lite i andra halvlek och spelade onödigt svårt med ett lägre tempo i passningarna. Och så hade vi inte turen med oss – som vanligt, säger Martti.

– Jag tycker nog att det i slutändan blev ett rättvist resultat, säger Ältas tränare Pjer Gardelius Du Puy. Sunnanå hade första halvleken och vi den andra.

DSC03577.JPG

Efter matchen blev det sista samlingen på planen med det här gänget för Sunnanå. Amerikanskorna åker hem och Riikka Ketoja far hem till Finland. Martti Tikkanen avslutar sitt inhopp som tränare. Ny huvudtränare för nästa säsong blir Jenny Svanberg. Foto: Ola Theander

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: