sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Sista matchen blir en upplevelse”

– Det blir en upplevelse, som ingen av oss har varit med om tidigare.

Det säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen inför lagets sista match den här säsongen. Den spelas i morgon, lördag, på Electrolux Home Arena och för motståndet svarar likaledes nedflyttningsklara Älta.

– Jag har aldrig under hela min karriär som spelare och tränare spelat en seriematch så här sent på säsongen och i snö, säger Martti.

– Vaktmästarna har gjort ett fantastiskt jobb i dag, men det väntas ju mycket mer snö i natt. Planen är ju uppvärmd, så den kanske blir grön. Men det är väl osett än så länge om planen är är varm under på alla ställen.

– Det kan bli fläckvis isigt och det är givet att skaderisken för tjejerna ökar. Att det blir halkigt är helt klart och det kommer självklart att inverka på spelet och det drabbar båda lagen lika.

Martti Tikkanen räknar med att alla dessa faktorer – bitvis isigt, allmänt halkigt och bollar som blir hårda av kylan – blir nyheter som spelarna får försöka behärska.

– Vi vill absolut vinna den här sista matchen och det är sannerligen inte något fel på inställningen hos tjejerna i laget, säger han. Vi har tränat inomhus hela veckan och träningarna har varit bra. Tjejerna kommer att göra sitt allra bästa, så får vi se hur långt det räcker.

Martti är nog inte ensam om att tro att det nog inte blir någon publikrusning precis till Electrolux Home Arena i morgon.

– För dem som söker sig till arenan för att se matchen gäller det att klä på sig riktigt ordentligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: