sskbloggen

Just another WordPress.com site

Fantastisk första halvlek räckte inte

– Det var riktigt, riktigt bra i första halvlek. Och så roligt att se den glädje som fanns i vårt i vårt spel.

Det säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen efter bortamatchen mot Kalmar i dag. Matchen slutade 4–1 (1–1), men i första halvlek var det Sunnanå som ägde spelet.

– Vi hade mycket bollinnehav, var starka i försvaret och hade mycket folk i anfallen. Det var ett rent nöje att se laget spela, säger Martti. Det var lite synd att Kalmar fick ett mål redan i andra spelminuten, men det var verkligen inte något som påverkade spelet för oss negativt.

Sunnanå kvitterade efter ytterligare drygt tio minuter genom Riikka Ketoja, som fick till en bra träff på ett långskott.

– I andra halvlek räckte inte energin till för att hålla samma spel som i första halvleken, säger Martti. En långt ifrån maximal uppladdning inför matchen och tillika en mjuk gräsplan bidrog till att orken tog slut.

Kalmar kunde ta ledningen i 61:a minuten och bara fem minuter senare ökade hemmalaget på ledningen till 3–1.

– Vi hade en bra period på tio-femton minuter efter deras två snabba mål, men vi fick inte in bollen och kunde göra mål. I stället kom deras 4–1 när det bara var åtta minuter kvar att spela.

– Ser man till resultatet och siffrorna så tycks det som att Kalmar vann enkelt,. Men siffrorna säger faktiskt inte någonting om hur matchen egentligen var, konstaterar Martti. Kalmar orkade lite mer och var lite vassare i andra halvlek. Det var det som avgjorde matchen.

– Jag tycker att tjejerna gjorde en bra prestation och hela laget ska ha beröm för det som de gjorde och för deras inställning. Laget har många bra spelare och spelare som har stor potential. Det finns alldeles tydligt mycket bra att bygga vidare på.

Nästa match, som också blir den sista för säsongen, spelar Sunnanå nästa lördag hemma på Electrolux Home Arena. Då står likaledes nedflyttningsklara Älta för motståndet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: