sskbloggen

Just another WordPress.com site

Koss skadades i förlustmatch

I våras vann Sunnanå borta mot Kungsbacka med 1–4. I kväll möttes lagen igen på Electrolux Home Arena och då var det Kungsbacka som avgick med segern 1–4 (1–2). Men det stora samtalsämnet var hur Kungsbackas första mål gick till och att det faktiskt godkändes.

Det var i 34:e minuten som Sunnanås målvakt Lovisa Koss boxade bort bollen som kom mot henne från en frispark. Efter det att hon fått bort bollen attackerades hon hårt av en motspelare och blev liggande. Till synes helt utslagen. Spelet fortsatte och Julia Strahl petade bollen i mål.

Lovisa Koss förblev liggande och fick bäras ut från planen. Hon fick därefter åka ambulans till sjukhuset. Exakta skador är inte kända men det talades om att hon eventuellt brutit ett eller flera revben alternativt kan ha fått andra skador av den hårda spark hon fick i magtrakten.

Efter matchen var båda lagens tränare – Sunnanås Martti Tikkanen och Kungsbackas Jamal el Moussaoui – överens om att domaren borde ha underkänt målet och blåst av spelet dessförinnan.

– Vi fick målet gratis, konstaterade Jamal.

Sunnanå, som under första halvleken, hade mindre boll än Kungsbacka var alls inte borta från chanser. I 43:e minuten fick Christine ”Kricka” Tjärnlund bollen och drev bollen själv på högerkanten, vek inåt och sköt bollen lågt efter marken förbi Kungsbackas målvakt Arianna Criscione. Matchen var därmed kvitterad.

Sunnanå hade flera chanser. Stina Hedlund hade en boll i målställningen men i den förlängda första halvleken kunde i 49:e minuten Rachel Avant göra mål varvid Kungsbacka hade ledningen med 1–2.

I andra halvleken var Sunnanå det dominerande laget och radade upp chanser. Kungsbacka gick emellertid över till 4-4-2 medan Sunnanå gick ner på en trebackslinje för att öka pressen ytterligare. Det skapade luckor i Sunnanås försvar och i slutet av matchen – i 85:e respektive 87:e minuten – ökade Sandra Örtendahl och Tessa Andujar på Kungsbackas målskörd.

– I första halvlek kom mittfältsspelarna lite för långt ner, säger Martti. Efter Kungsbackas gratismål kunde ju ”Kricka” kvittera snabbt, men vid 1–2 borde backlinjen ha varit lite tuffare.

– Kungsbackas två sista mål får jag ta på mig, fortsätter Martti. Vi ville skapa hårt tryck och vi skapade hårt tryck på Kungsbacka, men det straffade sig bakåt.

Martti lyfter fram Lisa Sjögren, Riikka Ketoja och Stina Hedlund – bland alla andra i laget – för deras insatser.

– Lisa gjorde det väldigt bra att komma in under sådana här omständigheter och hon gjorde en hel del kvalificerade räddningar. Det var bra gjort och målen kan inte lastas på henne.

Jamal el Moussaoui tyckte att hans lag var bäst i första halvlek och att Sunnanå var bäst i den andra.

– Jag är inte nöjd med vårt spel i andra halvlek. Vi såg inte det här alls som någon lätt match och matchbilden visade att det inte heller blev det trots segersiffrorna. Vi hade ju Caroline van Slambrouck i vårt lag förra säsongen och vet vad hon betyder för vilket lag som helst.

– Min erfarenhet är att Sunnanå är ett mycket bättre lag än vad tabellen visar. Det är synd att laget inte klarade att vara kvar, men tar för givet att klubben har som målsättning att komma tillbaka direkt.

Matchen sågs, denna kalla kväll, av 69 personer. Nästa hemmamatch är också seriens sista match. Den spelas 5 november och då är det Älta som kommer på besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: