sskbloggen

Just another WordPress.com site

Bra insats räckte inte mot Växjö

Tre matcher återstår att spela i Elitettan. Men efter dagens bortamatch mot Växjö står det klart att Sunnanå dessvärre inte klarar kontraktet. Det blev förlust i dag med 2–1 (0–1) och därmed blir det nedflyttning och spel i div 1 nästa säsong.

– Vi gjorde en bra match och höll hela tiden organisationen i försvarsspelet mot ett lag som bara ligger några poäng från att ta steget upp i damallsvenskan och som har chans att ta det steget som nykomling, säger Martti Tikkanen, tränare för Sunnanå.

Matchen visades av Smålandsposten på webben och det var inte svårt att konstatera att det var Växjö som dominerade spelet och som ägde bollinnehavet.

– Det var helt enligt ritningarna. Vi visste att de skulle ha det mesta av spelet, men vi var också inriktade på att ta bort deras vassaste anfallare Anna Anvegård och Ritah Kivumbi. Det lyckades vi med, säger Martti.

Ett bra försvarsspel från Sunnanås sida kompletterades i första halvlek med försök till kontringar. Och i sista minuten – en övertidsminut – hände det som Växjö nog inte alls räknat med efter sitt spelövertag. Riikka Ketoja drog på ett skott från 25 meters håll och satte bollen i krysset. Sekunderna efter avspark blåste domaren för halvleksvila.

I andra halvlekenvar taktiken från Sunnanå densamma. I och för sig öppnade Sunnanå offensivt, men utan att få bollen i mål. I den 63:e spelminuten fick Växjö en straff som nämnde Anna Anvegård slog in varvid resultatet så långt in i matchen var kvitterat. Elva minuter senare kunde inbytta Sofia Johansson göra ledningsmålet för Växjö.

Sunnanå fortsatte dock att kämpa och det var bara små detaljer som gjorde att kontringarna inte lyckades i andra halvleken.

– I andra halvlek gjorde vi några små misstag. Men i den här serien är det små marginaler och det lag som har medgång har ofta mer tur än det lag, vi i det här fallet, som haft lite motgångar.

– Jag tycker verkligen synd om tjejerna. Som de spelade och som de kämpade hade de förtjänat åtminstone en poäng, säger Martti.

Martti vidarebefordrar gärna det som många har sagt under hösten, nämligen att Sunnanå är ett alldeles för bra lag för att åka ur Elitettan. Laget har förvisso förlorat tio matcher på raken, men i sex av dessa matcher har det varit förlust med uddamålet. Det talar för att laget ändå har varit med i spelet och det vare sig om motståndarna har legat i toppen av tabellen eller längre ner.

Alla i Sunnanå var emellertid glada för att spela på Myresjöhus Arena i Växjö.

– Det är en fantastiskt fin fotbollsarena, säger Martti. Det är bara synd att naturgräset inte motsvarar förväntningarna när man springer in på en sådan arena. Men det var en bra känsla att springa in på plan.

För Sunnanå blir det match på torsdag kväll hemma på Electrolux Home Arena mot Kungsbacka. När lagen möttes i Kungsbacka i början av juli vann Sunnanå med 1–4.

Det står redan nu klart att det blir Stockholmslaget Älta som gör Sunnanå sällskap ner i division 1. Om det sedan blir Qbik eller Sundsvalls DFF som får ta steget ner återstår att se. I nästa omgång möts dessa lag i Karlstad. Båda lagen har 22 poäng och i dagsläget är det Qbik som ligger över nedflyttningsstrecket. Matchen blir väldigt viktig för fortsättningen för dessa lag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: