sskbloggen

Just another WordPress.com site

En bra halvlek räckte inte

Sunnanå gjorde en fantastiskt bra första halvlek i hemmamatchen mot Östersund i dag och hade i halvtid en ledning med 1–0. I andra halvlek tappade Sunnanå sitt spel och slutresultatet skrev till 1–3. Ännu en förlust med andra ord och möjligheterna att hålla sig kvar i Elitettan minskade ytterligare. Men – det finns fortfarande tolv poäng att spela om och inkassera.

Inför 139 åskådare i det fina, men lite blåsiga, oktobervädret började Sunnanå bäst. Redan efter tolv minuter gjorde Linnea Åberg Sunnanås ledningsmål med ett fint skott på lite distans. Det goda spelet, med press på Östersunds bollhållare, fina framspelningar och ett robust spel i försvaret fortsatte hela halvleken.

DSC03104.JPG

Här har Riikka Ketoja kommit fram och slår bollen inåt bakåt. Bollen hamnar så småningom hos Linnea Åberg som skjuter bollen i mål. Foto: Ola Theander.

DSC03109.JPG

Glädjen på påtaglig när Sunnanå tog ledningen. Här gratuleras Linnea Åberg av sina lagkamrater. Foto: Ola Theander.

Sunnanå hade flera chanser och det var enbart ett väldigt fint målvaktsspel av Östersunds målvakt Emelie Almesjö som gjorde att Sunnanå inte gjorde ytterligare både ett och två mål.

DSC03154.JPG

Vid den här hörnan var Elin Ellman nära att nå bollen. Östersunds målvakt Emelie Almesjö kunde dock boxa bort bollen. Foto: Ola Theander.

I andra halvlek blev det inte alls samma spel från Sunnanås sida. Östersund gjorde i början av andra halvlek ett dubbelbyte som slog väl ut och Östersund tog över matchen. I 59:e minuten gjorde Portia Boakye 1–1 och i 71:a minuten höll hon sig framme igen när hon fick in bollen precis vid vänstra målstolpen. I 80:e minuten ökade Östersund på sin ledning till 1–3 efter en hörna. Om det var  Malin Winberg eller Rebecka Rullander som var sist på bollen var det efter matchen lite delade meningar om.

DSC03207.JPG

Här kommer Christine ”Kricka” Tjärnlund på högerkanten och spelar in bollen mot anfallskompisarna som var i straffområdet. Foto: Ola Theander.

– Vi borde ha gjort ytterligare något mål i första halvlek när vi hade ett så fint spel och så många chanser, sade Martti Tikkanen, Sunnanås tränare, efter matchen. I andra halvlek hade Östersund bättre fart och vi agerade lite stressigt. Det verkar på mig som om fysiken inte riktigt räcker till för en match i 90 minuter i hårt tempo.

DSC03217.JPG

Östersunds försvar tog i andra halvlek hårt hand om Sunnanås spelare. Här är det Riikka Ketoja som någon sekund senare hade tre försvarare på sig. Foto: Ola Theander

Martti Pekar på att laget ofta har gått ner i tempo och kvalitet i andra halvlek. Eftersom han inte har varit med under hela säsongen vet han inte hur grundträningen har varit.

– Vi har ju några spelare som varit skadade och nu kommit tillbaka. Att de inte är fullt tränade förstår jag. Vi får väl köra ett par riktigt hårda träningspass framöver. Då får jag en bättre bild av läget.

DSC03225.JPG

Chanel Johnson kom in i andra halvlek med en halvtimme kvar att spela. Hon var inblandad i några situationer men lyckades inte på samma fina sätt som förra matchen. Foto: Ola Theander

Leif Widegren, tränare för Östersund, konstaterade att Sunnanå är ett mycket bättre lag än vad tabellpositionen visar.

– I första halvleken var vi utspelade och jag menar att vår målvakt gjorde en avgörande räddning som tände laget. Hade Sunnanå fått 2–0 där hade vi förlorat matchen. Jag bytte ju ut två spelare direkt i början av andra halvleken. Inte för att de jag bytte ut hade gjort någon sämre prestation än några andra utan för att få en förändring. Det lyckades.

Nästa match för Sunnanå är bortamatchen mot Växjö på söndag 9 oktober. I den matchen kommer inte Linnea Åberg att spela i och med att hon i dagens match drog på sig två varningar och därmed ett rött kort, vilket gör att hon stängs av en match. Då är emellertid Olivia Holm tillbaka från sina avstängning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: