sskbloggen

Just another WordPress.com site

Trots förlust – stort steg framåt

– All heder till tjejerna i laget. Vårt lagkollektiv jobbade bra i dag och jag är efter den här matchen övertygad om att vi kommer att sluta serien över nedflyttningsstrecket.

Det säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen efter Sunnanås hemmamatch på Electrolux Home Arena mot serietrean Hovås Billdal. Bortalaget vann visserligen med 0–2 (0–1), men Sunnanå spelade organiserat och höll sig väl till den plan som dragits upp inför matchen.

– Vi visste att Hovås Billdal skulle ha mer boll än oss, säger Martti Tikkanen. Vi har koncentrerat träningen till att att öva på försvarsspelet och vi tänkte stänga till centralt. Det tycker jag också att vi lyckades med.

DSC02509.JPG

Försvaret fick jobba ordentligt i Sunnanå. På bilden är det Frida Stenmark som går i närkamp med Malin Fors i Hovås Billdal. Foto: Ola Theander

Trots att Hovås Billdal hade mer bollinnehav än Sunnanå så skapade inte laget särskilt många chanser. Visserligen tog laget ledningen i 17:e minuten med 0–1 när Rebecka Cameras hade ett skott, eller snarare lobb, mot mål. Bollen tog i ribbans underkant och studsade i mål. Men Sunnanå hade en hel del anfall också även om inte något av dem resulterade i några direkta farligheter i första halvlek.

Den andra halvleken var bara sju minuter gammal när Hovås Billdal ökade på sin ledning till 0–2. Det målet kom till på ungefär samma sätt som det första med ett skott som gick över Lovisa Koss i Sunnanås mål. Det var backen Maria Andersson i Hovås Billdal som svarade för det skottet.

Efter målet gick Sunnanå ner på en trebackslinje och ökade pressen på Hovås Billdal. Christine ”Kricka” Tjärnlund hade ett vasst skott som målvakten i Hovås, Jenny Olsson, fick sträcka ut ordentligt på för att få bollen utanför målstolparna.

DSC02489.JPG

Ett skott från Christine Tjärnlund, till höger, tvingade Jenny Olsson i Hovåsmålet till en kvalificerad räddning. Foto: Ola Theander (som ber om ursäkt för oskärpan…)

Den ökade pressen gav dock inte något resultat i form av mål. Men ”Kricka”, Annina Wede och snabba Elin Ellman ställde i alla fall till det ordentligt och tvingade försvaret i Hovås att jobba hårt.

– Vi har jobbat hårt med att stärka försvaret under träningarna och jag tycker att vi har kommit en bra bit på väg med det arbetet, säger Martti. Men det finns mer att arbeta med i den delen. Vi var inte så tighta på bollhållaren som vore önskvärt och det var väl också till en del orsaken till baklängesmålen.

DSC02497.JPG

Här har Frida Abrahamsson kommit först till bollen och slår undan den från anfallande Hovåsspelare. Foto: Ola Theander

– Men vi var lite darriga också i uppspelen och det saknas en del i anfallsspelet, fortsätter Martti.

Han är helt övertygad om att spelet i alla delar av laget kommer att bli bättre ju längre tid han får på sig att öva dessa detaljer på träningarna.

– Vi kommer att klara kontraktet. Men det ger sig inte av sig själv utan det är ett tufft jobb som väntar och många tuffa matcher återstår. Organisationen blir bättre och när detaljer som passningsspelet och snabbare och bättre press på motståndarlagens bollhållare förbättras, ökar också våra möjligheter att ta poäng.

– Jag är mycket nöjd med spelarna i laget, hur de höll sig till spelplanen. All heder till dem.

DSC02445.JPG

Här har Annina Wede kommit fram och prövar med ett skott med Frida Boriero som uppvaktar. Foto: Ola Theander

Tränaren i Hovås Billdal, Kim Björkegren, konstaterade på den efterföljande presskonferensen att Sunnanå nu agerar som ett väl organiserat lag.

– Den organisationen saknades helt i våras både när vi mötte laget och i andra matcher som jag har sett. Sunnanås försvar var bra och tvingade ut oss på kanterna.

Bra i Sunnanå var hela laget som kollektiv. Stina Hedlund, lagkapten för dagen, spelade ytterback på vänsterkanten och gjorde det bra. Elin Bergqvist och Frida Abrahamsson – lånen från Piteå agerade rutinerat och stabilt som mittbackar. Annina Wede, Christine Tjärnlund och Elin Ellman är snabba och oroar alltid sina försvarare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: