sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanås P00 – ett lag att räkna med!

Sunnanå P00 visar att de är ett starkt lag att räkna med i U-17 div 1 Norra Norrland. Efter halva serien ligger grabbarna på en fin andraplats bakom Umeå FC Akademi. Övriga två lag på topp 4 består även de av akademier (stadslag) vilket gör prestationen än mer imponerande.
Killarna valde inför säsongen att stanna kvar i Sunnanå trots att flera av dem hade erbjudande från andra föreningar. Detta då de trivs bra i laget och anser sig få en mycket bra fotbollsutbildning i hemmaföreningen. Vi i Sunnanå är glada att killarna gjorde det valet och det visar att vi är en förening att räkna med även på killsidan.
IMG_8952.JPG
Vi har snackat med två av tränarna Andreas Åman och Martin Lindström som har varit med ända från början. De verkar ha ett sunt och vinnande koncept när det gäller tränings- och matchfilosofi med ett övergripande och härligt lagtänk.
IMG_8951.JPG
– Vi har varit väldigt noga med detaljer. De första åren var det mycket teknik och att jobba med att vara bekväm med bollen i alla situationer. Det är ju grunden till att få ”spelövningar” att fungera när man blir äldre. Annars blir timing och dylikt lidande. Vi har haft tålamod och inte stressat vidare förrän saker sitter.
IMG_8522.JPG
– Vi har brytt oss mer om prestationen än om resultat och fokus har legat på att ha roligt. Vi har låtit spelarna vara på alla positioner ända fram till förra året. Vi har ansträngt oss för att alltid ha ”funktionella” övningar och uppvärmningar så att spelarna kan relatera till vilka matchsituationer det handlar om. 80 procent av övningarna är ”egna” och anpassade till vad vi ser på match att vi vill förbättra.
IMG_8320.JPG
– Vi har också haft intresserade spelare som tränat mycket, varit bra på att lyssna och hela tiden velat bli bättre, avslutar Andreas.
Vi tog även ett snack med ett par av killarna i laget.
– Jag har verkligen lärt mig hur man ska spela fotboll, det är bra fokus och kul att träna samt att tränarna är bra, säger Yo Nachairoem.
Samuel Lindsköld menar att han har utvecklats positivt, framförallt de senaste åren.
– Jag vill fara på varje träning för jag vet att det kommer att ge mig något som individ, säger han och han tycker om både sina tränare och lagkamrater.
Alex Åman tycker att han utvecklas bra på alla sätt.
– Det bästa är att träningarna alltid är roliga och att vi har väldigt bra stämning i laget.
Lukas Renström vill lyfta fram lagandan och hur viktig den är.
– Jag har självklart lärt mig massa fotboll. Det är alltid kul att träna för man får träffa ”bröderna”. Vi har väldigt bra tränare som gillar att gå in på detaljer. Jag blir motiverad av mina lagkamrater, säger han avslutningsvis.
IMG_8247.JPG
Nu väntar närmast slutspurten på U-17 serien och sedan börjar futsalsäsongen där killarna kommer att försöka ta sig till SM-slutspelet i Göteborg för tredje året i rad!!!
Bilderna är från grabbarnas träningsläger i Barcelona som genomfördes i maj i år.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: