sskbloggen

Just another WordPress.com site

Klar seger mot seriefyran

Äntligen lossnade det för Sunnanå. Inför en blygsam publiksiffra på 110 personer tog Sunnanå hem en klar seger med 3–1 (1–1) mot seriefyran IFK Kalmar på Electrolux Home Arena. 

– Det var en av våra allra bästa matcher den här säsongen, säger tränaren Jackie Bachteler. Alla tog sitt ansvar för sina positioner och vi fick till det med spelvändningarna. Vi täckte upp för varandra.

I matchens 17:e minut fick Taylor Leach in bollen i efterspelet av en hörna och därmed tog Sunnanå ledningen med 1–0. Redan dessförinnan hade laget haft flera anfall och visade från start att det fanns en vilja att komma framåt; en vilja och förmåga som inte visats på samma sätt tidigare matcher.

DSC02034.JPG

Taylor Leach får foten på bollen efter hörna och petar den förbi målvakten i Kalmar. Foto: Ola Theander

DSC02049.JPG

Glädjen över ledningsmålet gick inte att ta miste på. Foto: Ola Theander

Kalmar lyckades emellertid kvittera till 1–1 i 32:a minuten genom Josefine Nilsén, vars skott blev otagbart för duktiga Lovisa Koss i Sunnanås mål.

I andra halvlek fortsatte Sunnanå med sitt offensiva och optimistiska spel  och efter bara sju minuter fick Sunnanå hörna som Taylor Leach fick huvudet på och Sunnanå tog åter ledningen med 2–1.

DSC02015.JPG

Christine ”Kricka” Tjärnlund gjorde som alltid väl ifrån sig, men fick inte de bollar som hon vill ha i så stor utsträckning. Foto: Ola Theander

 

Efter 60 minuters spel kom Elin Ellman in från bänken när hon ersatte Tanja Nousiainen. Hon ger som alltid energi åt laget och i 80:e minuten sprang hon sig fri och gjorde 3–1.

– Det var dags för Taylor att lyckas. Hon har arbetat hårt och är en mycket bra ledare, säger Jackie Bachteler.

DSC02230.JPG

Taylor Leach, lagkapten och en bjässe i försvaret, gjorde två mål efter hörna. Foto: Ola Theander

I Sunnanå spelade två inlånade spelare från Piteå – Elin Bergkvist och Frida Abrahamsson – som båda gjorde utmärkta insatser.

– Vi kom hit under lite speciella förutsättningar. Vi har åtta ordinarie spelare skadade eller sjuka varav tre var tvungna att ge återbud bara dagen innan vi åkte hit, säger Kalmars tränare Jonas Walfridsson.

DSC02069.JPG

Michelle Wörner är duktig på att hålla bollen och fick lovord av alla. Kalmars tränare tyckte att hon var bäst på plan. Foto: Ola Theander

– Jag är jättestolt över tjejerna. Två F19-spelare i startelvan och ytterligare två som byttes in och ingen av dem har spelat en match i Elitettan tidigare. Vi var väl lite för snälla vid hörnorna som resulterade i mål för Sunnanå.

– Men jag är bekymrad över hur det ser ut i truppen. A-truppen och F19-truppen har totalt 31 spelare. Nu har vi 16 kvar. Vi får komma igen i höst, säger Jonas Walfridsson.

– För oss är det annorlunda och lite tvärtom, säger Jackie Bachteler. Vi har nästan alla spelare tillbaka efter skador. Och det har tagit tid innan alla har kommit in i spelet. Men nu känns det som om det bara kan bli bättre. Vi har ju ingenting att förlora utan måste satsa allt hela tiden.

– Och i dag var det så kul att se att ingen ger upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: