sskbloggen

Just another WordPress.com site

Tung förlust mot bottenkollegan

Det blev en ny blytung förlust för Sunnanå i bortamatchen mot Älta, som innan matchen låg precis över Sunnanå på näst sista plats i tabellen. Men Sunnanå förlorade med 3–1 (2–0) och steget upp till de andra två lagen som ligger under nedflyttningsstrecket är nu fyra poäng.

– Ändå spelade vi vår bästa fotboll det här året under den första halvleken, säger Sunnanås tränare Jackie Bachteler. Vi kontrollerade spelet och hade inte mindre än sju chanser att göra mål. Vi följde spelplanen helt och hållet.

Älta kunde dock göra både 1–0 och 2–0 på hörna respektive frispark i 17:e och 33:e spelminuten.

Även under den första kvarten i andra halvlek dominerade Sunnanå spelet, enligt Jackie Bachteler vilket bekräftas av SvFF:s Livescore. I 54:e minuten gjorde Älta 3–0 och i bara sex minuter senare reducerade Sunnanå genom Annina Wede till 3–1, som också blev slutresultatet.

– Vi arbetar hårt och alla gör vad de ska göra. Men det som saknas är viljan att vinna, som jag ser det. Spelarna måste veta att de vill och kan göra mål. Vi visar att vi kan hålla spelet men i de avgörande ögonblicken är det något som saknas.

– Vi har vad som krävs fysiskt och tekniskt, men den mentala inställningen är inte 100-procentig när vi kommer in i motståndarnas straffområde och ligger i anfall.

Nästa match för Sunnanå är på fredag kväll, första juli, vid den något udda tiden 19.30. Då kommer IFK Kalmar till Electrolux Home Arena. Kalmar ligger i dagsläget fyra i Elitettan med 19 inspelade poäng. Kalmar har dock en match mer spelad än Sunnanå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: