sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanå fick poäng i en fysiskt tuff match

– Det var en väldigt fysiskt hård match. Det kändes som mer krig än fotboll.

Det säger Sunnanås tränare Jackie Bachteler efter bortamötet mot Holmalunds IF i Alingsås. Matchen slutade 1–1 (1–0) och det innebär att Sunnanå knep ytterligare en poäng. Holmalunds IF är nykomling i Elitettan och har gjort bra ifrån sig i inledningen av serien. 

– Holmalund hade mer av spelt i första halvlek och vi hade det i andra halvlek, säger Jackie. Totalt sett var det väl en ganska jämn match, men det som utmärkte matchen var att det var mycket hårt spel.

Det var i matchens 36:e minut som Holmalunds Moa Jarl kunde göra 1–0 till hemmalaget. Och det efter att ha legat på och pressat Sunnanås försvar. Den pressen fortsatte till halvtidsvilan.

I andra halvlek var situationen den omvända och det var förmodligen efter att Sunnanå snabbt – efter bara två minuters spel – kvitterade. Michelle Wörner kom loss på vänsterkanten och fick in bollen till Annina Wede som stod i straffområdet. Hennes avslut var bra och Holmalunds målvakt kunde bara konstatera att gästerna kvitterat.

I andra halvlek kom Elin Ellman in i matchen och bytte då ut Wilma Vidmark. Tanja Nousiainen spelade hela matchen. Senast mot AIK var hon bara inne under de sista tio minuterna.

– Vi stod emot pressen mycket bra och vi stod upp för varandra. Det var en riktigt bra match som spelarna gjorde och jag är stolt över deras sätt att genomföra den fysiskt hårda matchen, säger Jackie Bachteler

Nästa match för Sunnanå blir hemma på Electrolux Home Arena på söndag 12 juni. Då kommer Växjö på besök och med det sätt som Sunnanå har genomfört de tre senaste matcherna, som alla har resulterat i poäng, är förhoppningen att Sunnanå ska ta sin andra trepoängare för säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: