sskbloggen

Just another WordPress.com site

Kämpainsats gav första segern

Med vilja och offensivlusta samt med ett hårt och resolut spel där alla spelare tog ansvar i varje enskild situation tog Sunnanå i dag sin första seger i årets Elitettan. Segern skrevs till 1–0 (1–0) mot ett AIK som egentligen inte kom fram till några egentliga farligheter. Och om AIK fick bollen mot Lovisa Koss i Sunnanås mål, så tog hon elegant hand om den.

Redan från start visade Sunnanå upp ett spel som hittills har saknats i seriespelet. Jo, det fanns en antydan om det i förra matchen mot Qbik, men i dag stod Sunnanå inte att känna igen för dem som sett matcherna hittills. Spelvändningarna fungerade och gång på gång skapades situationer framför AIK-målet.

I den 18:e minuten fick Sunnanå en frispark ungefär 20 meter utanför AIK:s straffområde. Olivia Holm slog den och bollen gick över alla spelare som ställt upp sig och även över AIK:s målvakt Hanna Persson. Glädjen över ledningsmålet var ytterst påtaglig och gav Sunnanå än mer energi.

DSC01727.JPG

Här seglar Olivia Holms frispark över den i övrigt duktiga AIK-målvakten Hanna Persson och in i målet. Foto: Ola Theander

Under långa stunder var det spel mot ett mål både i perioder under första halvlek och under andra halvlek. Sunnanå rev åt sig bollen och ställde om till anfall på bästa sätt. I slutet av matchen försökte AIK flytta upp spelet för att få till stånd en kvittering och åtminstone rädda en poäng.

DSC01751.JPG

Här är Taylor Leach uppe men missade bollen eftersom AIK-målvakten Hanna Persson tog hand om den. Sunnanå hade många chanser på flera mål. Foto: Ola Theander

Men det gav bara Sunnanå än bättre möjligheter till vassa kontringar och det var bara ogjort att Sunnanå skulle ha kunnat göra både ett, två och tre mål till. AIK hade en mycket duktig målvakt i Hanna Persson och den som i AIK hade de vassaste chanserna var den tidigare spelaren i Sunnanå, Matilda Rosqvist.

DSC01821.JPG

Wilma Andersson, med Taylor Leach i bakgrunden, stoppar här den tidigare spelaren i Sunnanå, Matilda Rosqvist. Foto: Ola Theander

Alla spelare i Sunnanå förtjänar lovord för det sätt på vilket matchen genomfördes. Det känns nästan orättvist att bara nämna Taylor Leach, Wilma Andersson, Wilma Vidmark och Frida Stenmark i försvaret, Michelle Wörner på mittfältet som ständigt vann bolldueller samt Annina Wede och Christine Tjärnlund i anfallet.

DSC01779.JPG

Christine ”Kricka” Tjärnlund var som vanligt och med sin snabbhet ofta framme vid mål. Den här gången fick dock Hanna Persson i AIK-målet händerna på bollen bråkdelen av någon sekund före den framstormande ”Kricka” Foto: Ola Theander

Elin Ellman kom in och spelade hela andra halvleken och under de sista drygt tio minuterna kom oerhört spelsugna Tanja Nousiainen in på planen för att spela för första gången sedan skadan förra säsongen.

Olivia Holm förtjänar också hon att nämnas. Inte bara för att det var hon som gjorde matchens enda mål utan även för sitt resoluta spel. Ett spel som dock resulterade i att han fick sitt andra gula kort efter 88 minuter och därmed blir utvisad. Hon missar därmed, tyvärr nästa match borta mot Holmalunds IF Alingsås.

Det spel som Sunnanå visade upp i dag lovar en bra fortsättning i serien. Om laget fortsätter att visa den här viljan och bestämdheten i varje situation och om spelarna fortsätter att ta samma ansvar i fortsättningen, så ser framtiden betydligt ljusare ut än vad inledningen av serien har speglat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: