sskbloggen

Just another WordPress.com site

Bättre energi i andra halvlek hjälpte inte

Det ville sig inte den här gången heller. Efter fyra raka förluster på de fyra första matcherna inkasserade Sunnanå i dag hemma på Electrolux Home Arena sin femte förlust. Hammarby vann med klara 0–5 (0–4). Den tidigare spelaren i Sunnanå, Frida Sjöberg, gjorde två av målen.

– Hammarby var det bättre laget. Men jag är stolt över de yngre spelarna som kämpar och står i det bästa de kan. Vi jobbade också mer tillsammans i dag än tidigare. Fast vi måste ligga tätare tillsammans och kommunicera mera.

Det började illa för Sunnanå när Julia Zigiotti Olme redan i fjärde spelminuten kunde göra 0–1 efter ett inlägg från högerkanten. Hammarby behöll greppet om matchen och det var endast vid ett fåtal tillfällen som Sunnanå kom upp på Hammarbys planhalva. Vid de tillfällena blev det emellertid aldrig farligt.

DSC01370.JPG

Här försöker Michelle Wörner ta sig förbi Filippa Angeldahl och Julia Zigiotti Olme. Foto: Ola Theander

Med det spelövertag som Hammarby hade var det bara en tidsfråga innan fler baklängesmål skulle komma. Efter en halvtimmes spel lossnade det ordentligt för bortalaget. I 33:e minuten fick Frida Sjöberg på ett långskott som gick i mål och ökade på ledningen till 0–2. Fem minuter senare kunde Anna Oscarsson nicka in 0–3 direkt på en frispark utifrån plan och bara en minut senare kom Frida Sjöberg loss och kunde göra 0–4. Det var också halvtidsresultatet.

I andra halvlek kändes det som om Sunnanå kom ut med en ny energi. Anfallsspelet fungerade bättre och några chanser skapades. Christine ”Kricka” Tjärnlund var då inte längre ensam i anfallet som under första halvlek utan fick bättre stöd av Annina Wede och Michelle Wörner.

DSC01427.JPG

I andra halvleken visade Sunnanå bättre energi. Här får Annina Wede stopp på Julia Zigiotti Olme så att Frida Stenmark kan ta hand om bollen. Foto: Ola Theander

DSC01434.JPG

I nästa stund fälls Frida Stenmark av den tidigare Sunnanåspelaren Frida Sjöberg. Stenmark hann dock få iväg en passning dessförinnan. Foto: Ola Theander

Försvarsspelet förbättrades också och under andra halvlek visade verkligen Taylor Leach vilken kapacitet hon är. Lovisa Koss svarade för en rad kvalificerade räddningar. Men trots att Sunnanå stretade emot väl och höll spelet uppe kunde Hammarby i 88:e minuten utöka ledningen till 0–5 när Hammarbys lagkapten Olga Ekblom slog in bollen på hörna.

– Att Hammarby gör två mål på fasta situationer känns onödigt, säger Jackie Bachteler, som ändå var mycket stolt över det sätt på vilket laget kämpade och slet.

– Visst saknas de spelare som av olika orsaker inte kan spela. Men de yngre som har gått in gör det bra och de skaffar sig för varje match mer rutin, vilket är bra för dem och bra för oss.

DSC01400.JPG

Det var tuffa tag under matchen. Här stoppar Anna Oscarsson effektivt Sunnanås Michelle Wörner, som dock har fortsatt koll på bollen. Foto: Ola Theander

– Under veckan som kommer har vi mycket att arbeta med, konstaterar Jackie slutligen.

Hon är självklart besviken över resultatet, men samtidigt helt övertygad om att spelet blir mycket bättre och segrarna kommer när väl alla bitar fåtts att fungera.

Om en vecka kommer Karlstadslaget Qbik på besök till Electrolux Home Arena. Det blir ett väldigt viktigt möte för Sunnanå, som nu ligger sist i Elitettan med noll inspelade poäng och en minuskvot på 15 mål. Qbik ligger precis över Sunnanå och har hittills spelat ihop två poäng och har en minuskvot på sex mål.

Det blir en tuff uppgörelse eftersom båda lagen desperat är ute efter att skaffa poäng.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: