sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sur förlust i sista spelminuten

Det var väldigt nära att Sunnanå skulle ha fått med sig en poäng hem efter bortamatchen mot bottenkollegan Sundsvall DFF i dag. Men i andra övertidsminuten gjorde hemmalagets Jenny Stadin, som byttes in sju minuter tidigare, 2–1. I halvlek ledde Sunnanå med 0–1 med Christine ”Kricka” Tjärnlund som målskytt.

– Det är klart att det är surt att förlora matchen i sista spelminuten. Men de fick en chans och tog den.

– Alla våra spelare har anledning att hålla huvudet högt. Vi kämpade bra tillsammans, säger tränare Jackie Bachteler när hon sitter på bussen hem.

Jackie berättar att det var en bra och spännande match och att alla spelare gjorde sitt bästa.

– Jag tycker att vi spelade bra och jag är stolt över spelarna och deras insatser.

DSC00862.JPG

Christine ”Kricka” Tjärnlund gjorde mål i Sundsvall och hon har nu gjort Sunnanås alla tre mål hittills under säsongen. Foto: Ola Theander

Att döma av SFF:s livescore var det hemmalaget som hade det mesta av spelet och de flesta chanserna. Målet som Christine Tjärnlund gjorde i 32:a spelminuten kom som en överraskning för hemmalaget, som under halvleken hade två skott på mål och tre skott utanför Lovisa Koss målställning.

I andra halvlek blev det, fortfarande att döma av livescore, bättre med Sunnanås anfallsspel. Men ändå blev det lite tungt eftersom hemmalaget kvitterade redan i 50:e minuten. Sunnanå hade under andra halvlek tre skott som gick utanför och i 85:e minuten hade Lina Finnholm ett skott i målställningen.

Hemmalaget var dock hela tiden farliga och hade flera chanser. Två skott på mål, fyra skott utanför mål, ett skott i målställningen samt fyra hörnor talar sitt tydliga språk om spelövertaget.

Jackie Bachteler är dock inte nedslagen efter de fyra första matcherna och fyra förluster.

– Vi kör med ett nytt spelsystem och jag vet att vi kommer. Att det kommer att lossna. Vi behöver stärka basen i det systemet och vi är på god väg att göra det. Ge oss bara lite mer tid, så lossnar det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: