sskbloggen

Just another WordPress.com site

Förlust efter bra match

Det blev tyvärr förlust för Sunnanås damer i Elitettan i säsongens premiärmatch hemma mot Sirius. Slutresultatet skrevs till 0–1 (0–0).

– Det blev ett nytt steg framåt för oss, säger tränare Jackie Bachteler. Backlinjen höll bra, men anfallsspelet kan bli bättre.

Sunnanå började bäst och hade ett gott spelövertag under de första tio minuterna av matchen. Men efterhand tog Sirius över mer och mer av bollinnehavet och skapade också flera chanser att göra mål.

DSC00990.JPG

Här det Stina Hedlund som kommit hela vägen upp till Sirius straffområde på sin högerkant och förbereder ett inlägg. Foto: Ola Theander

Det märktes att Sunnanå saknade matchträning när passningarna inte alla gånger kom till rätt adress och att samspelet mellan lagdelarna inte var hundraprocentigt. Backlinjen fick dock god övning och den fungerade, som Jackie Bachteler säger, bra med den nya amerikanska Taylor Leach som sammanhållande länk.

DSC00949.JPG

Taylor Leach fungerade utmärkt som mittback i Sunnanå. Foto: Ola Theander

Den andra amerikanska spelaren som rekryterats, Ashley Nicol, kom till stan först för några dagar sedan och fick hoppa in när det var 20 minuter kvar. Hon ersatte då Frida Stenmark som startat och gjort bra ifrån sig.

– Vi agerade stressigt med bollen i dag, säger Jackie, som nog kommer att inpränta hos spelarna att de måste känna sig trygga med bollen när de väl har den.

DSC00997.JPG

Sunnanå hade under långa perioder svårt att få till anfallsspelet. Det blev bättre i andra halvlek. Här får Michelle Wörner, hårt uppvaktad, iväg ett skott mot mål. Foto: Ola Theander

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när Sirius genom Elin Åkerman gjorde mål och därmed tog ledningen. Sunnanå fick mer och mer av spelet och det skapades chanser som tyvärr inte resulterade i några direkta farligheter. Ett par hörnor i slutet av matchen blev också resultatlösa.

– Jag är nöjd med matchen. Det var en bra match där både vi och Sirius gick in för att spela konstruktiv fotboll, säger Jackie.

DSC01024.JPG

Ryktet om Christine Tjärnlunds snabbhet och målfarlighet har gått långt och hon var hela tiden hårt uppvaktad av Sirius försvar. Foto: Ola Theander

– Och jag är jättenöjd med det sätt på vilket spelarna kämpade efter baklängesmålet. De gav inte upp för en enda sekund och de kämpade till dess slutsignalen gick. I dag gjorde vi vårt bästa och från det kan det bara bli bättre i fortsättningen, säger hon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: