sskbloggen

Just another WordPress.com site

Tanja Nousiainen vill inte riskera nya skador

Hon är snart tillbaka – Tanja Nousiainen. I september förra året råkade hon ut för en korsbandsskada och opererades 15 oktober.

–Menisken på innersidan fick också en smäll. Men nu kan jag göra ganska mycket och jag ska göra ett styrketest i slutet av april, säger hon.

Det Tanja syftar på när hon talar om att hon kan göra ganska mycket så är det inom träningen. Hon kör styrketräning och har individuell träning med tränaren Jackie Bachteler samt genomför olika löpträningar.

– Jag längtar verkligen tillbaka till spelet och jag vill så gärna vara med. Men jag tänker inte ta några risker utan känna att jag är 100 procent frisk innan jag går in på planen igen.

– Att jag stannade kvar i Sunnanå beror på att jag tyckte att det var lättast att göra comeback här. Jag trivs i klubben och med lagkamraterna och jag har en bra känsla här.

Tanja har landslagsmeriter från Finland.

– I ungdomslandslagen har jag spelat och 2013 kom jag med i A-landslagstruppen för första gången, säger Tanja. Men skadorna som jag har haft har gjort att jag inte kunnat etablera mig i truppen. Så det är också ett skäl till varför jag vill känna mig helt frisk innan jag drar igång för fullt igen. Jag vill inte gå sönder igen.

DSC00857.JPG

Tanja Nousiainen. Foto: Ola Theander

Tanja Nousiainen har ägnat sig åt fotboll ända sedan dess att hon började träna och spela som liten flicka. Hon har förstås en gymnasieutbildning från Finland och har även en utbildning som motsvarar undersköterska, men med inriktning mot barn och ungdom.

– Nu har jag börjat jobba här i Skellefteå. Det är ett projekt som håller på två gånger i veckan på Tuböleskolan där jag och några andra går in som extra stöd till eleverna. Det är jätteroligt.

Tanjas långa karriär har inneburit att hon spelat i sex olika klubbar innan hon kom till Sunnanå. Och hit kom hon efter en säsong i Mallbacken – de tidigare klubbarna har alla varit finska.

– Jag bodde i Sunne när jag spelade i Mallbacken. Det är definitivt bättre här, säger hon.

Men nya tränaren den här säsongen då? Du kan ju inte prata finska längre på träningarna.

– Det finns ju olika dialekter i Finland också. Det var inte alla gånger som Martti och jag förstod varandra heller, säger hon och skrattar gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: