sskbloggen

Just another WordPress.com site

Gymnastiken har gett Annina balans och styrka

Annina Wede kom till Sunnanå efter sommaruppehållet 2014 från Sirius. Under förra säsongen gladde hon publiken på Electrolux Home arena ordentligt genom att slå ett antal frivolter varje gång hon gjorde mål.

– Gymnastik var min första prioritet ända fram till dess att jag var 14 år, säger hon. Och den har jag en väldig nytta av fortfarande.

Annina är född och uppvuxen i Luleå. Fotboll har hon spelat sedan sexårsåldern i Luleå SK och alltid lirat boll boll på gården hemma med sina tre bröder.

– Jag var en jättedålig förlorare eftersom jag hela tiden ville – och hela tiden vill – bli bättre. Jag vill bli riktigt bra och jobbar hårt för att nå min målsättning. Men vad den är behåller jag för mig själv. Den är min och den stannar hos mig.

Kanske är det den långa och hårda träningen som har gjort Annina så målmedveten.

– Jag älskar träningen och jag har mitt drömjobb med fotbollen nu.

Fortfarande håller Annina på med gymnastiken. Hon lade av den aktiva banan när tränaren i Luleå slutade.

– Men det är kul att leka med kroppen, säger hon och det finns inte någon anledning att tvivla på hennes påstående att hon när som helst och var som helst kan stå och gå på händer. Spektakulära inkast – med en framåtvolt först – kanske hon kan bjuda publiken på i sommar.

– Jag har gjort det på träning ibland. Men jag vet inte om man får göra det på en match. Jag får väl fråga domaren först, säger hon och skrattar.

Att träningen är viktig för Annina visas också av att hon under icke-säsong kör hårt från november till februari med ett eget träningsschema som hennes bror Niklas har lagt upp.

– Det kör jag för att träna upp min styrka,snabbhet och explosivitet. Gymnastikens grunder har jag nytta av just när det kvickheten och balansen och jag tror att jag har en styrka som inte så många andra har.

2009 gick Annina från Luleå SK till Alvik där hon spelade i tre säsonger. Därefter blev det en och en halv säsong i Umeå IK som sedan lånade ut henne till Piteå i en halv säsong innan det blev en halv säsong i Sirius. Efter det är det Skellefteå som gäller.

DSC00847.JPG

Annina Wede. Foto: Ola Theander

– Jag hade turen att få ett jobb på StjärnaFyrkant nästan på en gång och där jobbar jag fortfarande, säger Annina. Skellefteå är bra som fotbollsstad och det finns fina förutsättningar som jag uppskattar. Men storstäder är bättre. Jag gillar pulsen där och den finns inte i Skellefteå.

I år kommer Annina att spela som innermittfältare eller som släpande forward.

– Det trivs jag med, säger hon och är glad för att hon inte under sin karriär haft några allvarligare skador. Men det tror jag hänger samman med att jag är så väl tränad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: