sskbloggen

Just another WordPress.com site

Lisa satsar vidare efter landslagslägret

Mars var en händelserik månad för Lisa Sjögren. För alldeles i början av månaden åkte hon till Bosön på sitt första landslagsläger.

– Vi var sex tjejer på lägret och det var kul att träffa andra målvakter. Fyra av dem hade varit med tidigare, men det var jag och en till som var där för första gången.

Lisa Sjögren har kommit med i Sunnanås A-trupp i år som andremålvakt.

– Fast jag fick träna med A-truppen halva förra säsongen, säger Lisa som under några år tidigare har varit målvakt i F19-laget.

Lisa började som de flesta att spela fotboll i sex-sjuårsåldern. Men det var inte förrän efter ett par år som det gavs möjlighet att få träna med en målvaktstränare och det var då som Lisa började att specialisera sig.

– Nu är det träning som gäller för mig sex dagar i veckan. Och så lite enskild träning på det, säger hon och ser bara glad ut.

Glädjen kan i och för sig vara en följd av att Lisa alldeles nyligen har kommit hem från Thailand där hon varit under två veckor med familjen. Dagen efter hemkomsten från lägret på Bosön bar det iväg österut. Långa fina naglar pryder händerna.

– Jo, jag fixade till dem i Thailand, men så här kan jag inte ha dem nu. Jag får korta dem innan seriesäsongen drar igång.

Lisa går sista året i grundskolan på Sörböle. Semesterresan kunde fixas genom en veckas ledighet och så sportlovet.

– När jag är ledig från skolan för fotbollen så får jag ta böcker med mig och plugga ändå för att inte missa undervisningen, säger hon.

DSC00646.JPG

Lisa Sjögren. Foto: Ola Theander

Det hon siktar på att bli är antingen att utbilda sig till polis eller till kock.

– Som det ser ut nu ser det väl ut att luta mer mot polis, säger hon. Jag har ju lite svårt att sitta still.

Ibland får ju målvakterna göra utrusningar mot en anfallare och kasta sig framför fötterna på en anstormande motståndare. Det ser farligt ut. Är hon aldrig rädd?

– Jag är mer rädd på träning – om jag nu är rädd. När det är match är man så triggad att man inte tänker på något annat än att man ska ta bollen. Det går ju också så fort att man inte hinner tänka. På något sätt ska det bara sitta i ryggmärgen hur man ska reagera och vad man ska göra, säger Lisa, som självklart siktar på att fortsätta utveckla sitt målvaktsspel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: