sskbloggen

Just another WordPress.com site

Wilma Andersson är en äkta Sunnanåprodukt

Wilma Andersson började spela fotboll Sunnanå när hon var sex–sju år gammal. Wilma är med andra ord en genuin produkt från de egna leden.

– Jag kom in i A-truppen förra året från F19-laget och det är jättekul att jag fick den chansen, säger hon.

Under hela tiden i klubben, fram till dess att hon kom in i F19-truppen, har Wilma haft sin pappa Urban som tränare. Han håller fortfarande ett öga på henne eftersom han är A-lagets materialförvaltare. Men förra året var det Martti Tikkanen och i år är det Jackie Bachteler som står för träningen.

– Jag har ju fortfarande Martti som tränare i skolan, säger hon. Så det blir väldigt mycket fotboll med alla träningar i skolan och med A-laget.

Wilma går naturlinjen i gymnasiet och har ytterligare ett år kvar innan hon tar studenten nästa år. Men till körkortet är det inte långt kvar. 18-årsdagen ligger bara en dryg månad bort i tiden.

– Jag har övat privat och har bara ett par körlektioner på körskola bakom mig. Men jag ser fram emot att klara körkortet och få låna föräldrarnas bil för att ta mig till och från träningarna.

2016-03-11 15.28.56.jpg

Wilma Andersson. Foto: Ola Theander

Jo, det är en spännande tid som ligger framför henne och hennes lagkamrater. Träningsmatchandet har kommit igång och träningsdosen är fortsatt stor. Träningsmatcherna har väl inte varit så mycket att skryta med, rent resultatmässigt, men de har inneburit att det är fler detaljer att slipa på i spelet.

– Ända sedan vi började spela elvamanna har jag varit mittback, säger Wilma och skrattar när hon tänker på hur det var i yngre dagar.

– Då var man överallt på planen…

Idrotten har alltid varit en viktig del av familjens liv. Wilmas mamma har spelat fotboll, men var bäst i innebandy, pappan tränare för ungdomslag och Wilmas syster spelade också fotboll för Sunnanå.

– Men hon slutade eftersom hon fick problem med benhinnorna.

Wilma har inte råkat ut för några allvarliga skador.

– Bara lite stukningar och sådant. Men det får man räkna med, säger hon.

– Vi kör ju mycket styrketräning och stretching också och annat som är skadeförbyggande. De långa löppassen som vi hade förra året har vi inte haft några nu. Vi kör hårdare fysiska fotbollspass i stället. Och snart ska vi göra tester som visar hur och om vi har utvecklats konditionsmässigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: