sskbloggen

Just another WordPress.com site

Övertygande seger för F19 mot Piteå

I dag spelade Sunnanås F19-lag sin första fullskaliga match för säsongen i Arcushallen i Luleå. Motståndet svarade Piteås F19-lag för. Det var en match som Sunnanå laddat för en tid och det gick mycket bra. Sunnanås F19 vann med övertygande 4–2 (2–0).

– Det vi tränat på fungerade perfekt, säger tränare Christian Karlsson. Försvaret stängde alla dörrar för Piteå i första halvlek och anfallet var vasst. Vi var helt klart det bättre laget och tjejerna kämpade för varandra på ett föredömligt sätt.

F19-laget deltog med alla spelare också i helgens Electrolux Home Cup i Bollhallen. Där blev det två matcher på fredagen och två på lördagen.

– Men det är inte någon tvekan om att det var matchen mot Piteås F19 som vi riktade in oss på. Det var ju den första matchen med elva spelare på fullstor plan och under två gånger 45 minuter för säsongen, säger Christian. Det skulle bli en bra värdemätare på var vi står inför säsongen som börjar 16 april.

I dagens match fanns det inte någon från A-truppen med och spelarna var kanske en smula slitna efter de fyra kortare matcherna dagarna innan.

– Förra året spelade vi mot Piteås F19-lag tre gånger och vi fick stryk med 6–0, 9–0 och 5–0. Så det råder inte någon tvekan om att vi har börjat komma ikapp både åldersmässigt och spelmässigt, fortsätter Christian. Piteås F19-lag tillhör ju topplagen i serien. Att vi sedan inte riktigt orkade hålla emot i andra halvlek berodde delvis på vårt spelschema och delvis på att Piteå förändrade sitt spel med ett mycket rakare spel än de hade i första halvlek.

Sunnanås mål gjordes av Linnea Åberg, Emilie Norlund, Kajsa Johansson och Elin Lundqvist.

Hittills under försäsongen har F19-laget nu spelat tio matcher i olika cuper och 7-mannaspel. Laget har gjort 41 mål under dessa matcher och släppt in 21.

– Vi stärkte självförtroendet mycket i dag, säger Christian och han ser redan fram mot första matchen i serien – borta mot Djurgården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: