sskbloggen

Just another WordPress.com site

Nära vinst mot seriesegrarna

Sunnanå var inte alls långt ifrån att vinna bortamatchen mot de suveräna seriesegrarna Kvarnsveden i dagens match. Men ett kvitteringsmål när det var fem minuter kvar gav i alla fall oavgjort 2–2 (1–0).

– Det är fantastiskt kul att laget kunde göra en sådan avslutning på säsongen, säger en mycket nöjd tränare Martti Tikkanen.

Under den första kvarten dominerade hemmalaget Kvarnsveden. Men sedan tog Sunnanå över taktpinnen mer och mer. Dock kunde hemmalaget ta ledningen i matchens 43:e minut genom Sarah Elnicky.

Andra halvlek var det Sunnanå som började bäst. Och i 59:e minuten kunde Christine ”Kricka” Tjärnlund efter en snabb omställning kvittera till 1–1. Och efter det dröjde det bara två minuter till dess att det var dags för en ny snabb omställning och då var det Linnea Åberg som satte bollen i nät, vilket innebar att Sunnanå tog ledningen med 1–2.

Kvarnsvedens notoriska målskytt Tabita Chwinga, som gjort otroliga 43 mål under säsongen, neutraliserades av Sunnanåförsvaret.

Men när det var fem minuter kvar gjorde inbytta Lova Lundin mål för hemmalaget som därmed säkrade en poäng i den avslutande seriematchen.

– Vi vet om hur farlig hon är, men vi låg hela tiden väldigt nära henne, säger Martti.

– Vi spelade bra och tjejerna visade upp en fantastisk vilja och attityd. Vi vek inte ner oss någon gång och de var hela tiden tuffa i närkamperna.

Martti är inte beredd att lyfta fram någon spelare framför någon annan.

– Alla gjorde det väldigt bra och alla var duktiga och de gjorde väldigt väl ifrån sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: