sskbloggen

Just another WordPress.com site

En poäng – trots allt

Det blev slut en poäng för Sunnanå när laget i dag mötte Jitex hemma på Norrvalla. Men det såg mörkt ut ända till dess att tio minuter återstod av matchen. I 61:a minuten hade Jitex tagit ledningen med 0–1 efter hörna mitt i den press som Sunnanå utövade under hela andra halvlek. Men med tio minuter kvar kvitterade Michelle Wörner. Också det efter hörna.

– Jag är förstås besviken över att vi inte fick tre poäng, säger Martti Tikkanen. Men samtidigt är det skönt att få en poäng eftersom vi låg under när det var så pass liten tid kvar.

224 personer hade sökt sig till Norrvalla i förhoppningen om att se Sunnanå knipa tre poäng mot Jitex som ligger ett par platser efter Sunnanå i tabellen. Men under de första 20 minuterna av matchen var Sunnanå inte med i matchen. Jitex radade upp flera vassa chanser och hade två riktigt kvalificerade möjligheter att göra mål under de första åtta minuterna.

Därefter började Sunnanå att vakna till. Spelarna vann flera dueller och började skapa något framåt. Chanserna utmynnade dock inte några reella farligheter.

I andra halvlek tog Sunnanå direkt hand om dirigentpinnen. Omställningarna fungerade och försvaret arbetade bättre. Olivia Holm kunde ju inte vara med och hennes skada innebar en del omplaceringar och spelare på ovana placeringar. Pressen ökade. Men mitt under den pressen fick Jitex hörna och Ida Pettersson gjorde inget misstag när hon fick bollen i mål. Det var i 61:a minuten.

Sunnanås spelare lät sig dock inte nedslås av baklängesmålet. I stället fungerande det väl snarast som tändvätska. Nu skulle det bara bli kvittering och helst ytterligare ett mål. Sunnanå skapade flera hörnor och i 80:e minuten slog Annika Kukkonen bollen så att den tog på Michelle Wörner och bollen letade sig över mållinjen.

Michelle Wörner var dock inte helt medveten om att hon gjort mål. Annika såg det, men Michelle uppgav efter matchen att hon känt något på sitt huvud. I trängseln framför mål hade hon fått en knuff och blev liggare på marken när bollen gick i mål.

DSC08326

Michelle ligger på marken och bollen är på väg mot mål. Foto: Ola Theander

DSC08331

Här har bollen nått marken och är på väg över mållinjen. Foto: Ola Theander

– Jag är stolt över tjejernas insats. De kämpar för varandra och jobbar som ett lag. Men det är också helt klart att vi är för snälla i boxen. Och det gäller både i vår egen box och när vi är i anfall, säger Martti Tikkanen.

– Totalt sett är jag nöjd med spelet, men inte nöjd med att vi inte kommer till avslut som ofta och så bra som vi vill.

DSC08286

Christine Tjärnlund sysselsätter med sin snabbhet alltid motståndarnas försvar. Foto: Ola Theander

I andra halvlek kolliderade Alexandra Nilsson i Sunnanå med Ida Andersson i Jitex. Den senare fick bäras ut på bår och hon kom inte med i spelet igen utan byttes ut. Alexandra fick en ordentlig bula, men fortsatte spela.

– Vi får hoppas på att hon inte fick någon hjärnskakning, säger Martti.

Trots de tuffa tagen var spelet juste.

DSC08264

Michelle Wörner kom loss på sin kant flera gånger och serverade bollar in mot boxen. Foto: Ola Theander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: