sskbloggen

Just another WordPress.com site

Martti nöjd trots förlust

– Det är lättare att acceptera förlusten när alla spelare gör en sådan fantastisk insats. Men lite surt är det att vi inte fick med oss en poäng hem.

Det säger Martti Tikkanen, tränare i Sunnanå, efter matchen borta mot IFK Kalmar. Hemmalaget vann med 4–3 (1–1).

– Vi var väl inte riktigt med under den första kvarten, säger Martti.

Det straffade sig när Kalmars Erin Gunther gjorde 1–0 i 10:e minuten. Men sedan visade Sunnanå vad laget och spelarna kan.

– Vi spelade riktigt, riktigt bra.

I 38:e minuten kvitterade Sunnanå till 1–1 genom Christine Tjärnlund. Men redan dessförinnan, efter en halvtimmes spel, fick Martti göra ett första byte sedan Olivia Holm fått en sådan kraftig smäll att hon inte kunde fortsätta.

– Det ska mycket till innan Olivia känner att hon inte kan fortsätta. Det visar bara hur tufft det var på planen i dag. Michelle Wörner fick också ta emot många smällar.

Totalt delade domaren Nathalie Sjöstrand ut fem gula kort, varav tre hamnade på Kalmarspelare.

– Jag vet inte vad som hände i början av andra halvleken. Kanske var vi lite bekväma efter det fina spelet som vi hade i första halvleken, säger Martti.

I all händelser så tog Kalmar än en gång ledningen när Amanda Fredriksson gjorde 2–1 i 54:e minuten. Bara tre minuter senare gjorde Erin Gunther sitt andra mål och det stod 3–1 till hemmalaget.

Sunnanå gav dock inte alls upp. Spelarna jobbade hårt för varandra och visade en härlig fighting spirit. Det betalade sig också när Tanja Nousiainen kunde reducera till 3–2 i 64:e minuten. Bara två minuter senare ökade emellertid Kalmar till 4–2 genom ett mål av Lisa Malmström.

– Men vi fortsatte att trycka på och hade ett bra tryck på Kalmar. Vi vågade spela vårt spel och gav inte upp för ett ögonblick. Hela tiden var det hårda närkamper och spelarna i Sunnanå kämpade intensivt.

I 85:e minuten gjorde Christine Tjärnlund sitt andra mål för dagen och reducerade än en gång till 4–3. Sunnanå fortsatte att trycka på, men något mer mål blev det inte.

Genom sina två mål i dag delar Christine Tjärnlund femteplatsen i skytteligan med sina elva mål.

– Jag är väldigt nöjd med det sätt som vi genomförde matchen på, säger Martti. Vi gör mål och vi ger aldrig upp. Kan vi behålla vår fighting spirit och den känsla som vi haft i denna match och förra helgens match och som gör att vi jobbar för varandra – ja, då blir det en rolig match mot Jitex nästa helg.

– Men vi behöver bli lite bättre att försvara oss på den sista tredjedelen av planen. Med fyra mål i baken är det alltid svårt att vinna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: