sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanås målexplosion

Inför hemmamatchen mot Bollstanäs i dag uttryckte tränaren Martti Tikkanen, en from förhoppning om att spelarna skulle agera som ett lag. Hans förhoppning infriades – med råge. Sunnanå vann med hela 7–0 (3–0) och efter en halvtimmes spel var det Annina Wede som inledde målskyttet med ett vackert mål.

Båda lagen ville så mycket och under den första halvtimmen böljade spelet fram och tillbaka utan att något av lagen egentligen skapade några farliga chanser. Men när Annina Wede efter 30 minuter gjorde 1–0 lossnade det ordentligt för Sunnanå. Bara tre minuter därefter följde Christine ”Kricka” Tjärnlund upp med att göra 2–0 efter att ha snappat upp en målvaktsretur. Annina Wede gjorde sedan i 41:a minuten sitt andra mål i matchen och Sunnanå kunde gå till halvtidsvila med en 3–0–ledning.

DSC07424

Annina Wede blev hjulande – förlåt, jublande – glad efter sitt andra mål i matchen mot Bollstanäs. Det innebar också att hon fördubblade sin målskörd hittills under säsongen. Foto: Ola Theander.

– I halvleksvilan sa vi att vi inte skulle slappna av, säger Martti Tikkanen utan försöka få till lite längre anfall och bättre vårda bollen.

Det gick inte många sekunder in på andra halvlek förrän Christine Tjärnlund sprang förbi försvaret i Bollstanäs och gjorde 4–0. Och därefter rullade det på. Annika Kukkonen gjorde 5–0 i 52:a minuten innan Michelle Wörner fick sin första utdelning i 56:e minuten när hon gjorde 6–0. Elva minuter senare fastställde hon slutresultatet 7–0.

DSC07436

Christine ”Kricka” Tjärnlund gjorde också två mål i dag. Den här gången hann dock målvakten före. Foto: Ola Theander

Efter den sjätte målet började Bollstanäs ta för sig mer och fick till inte mindre än åtta hörnor under den sista halvleken. Ingen av dem kändes dock särskilt farlig.

– I dag ”luftade” jag ytterligare tre spelare och jag tycker att alla var duktiga. Men de som jag i första hand vill lyfta är Stina Hedlund som var hur duktig som helst samt Annina Wede och Michelle Wörner som inte bara gjorde mål utan jobbade och slet, säger Martti Tikkanen.

DSC07501

Michelle Wörner blev Sunnanås tredje tvåmålsskytt i dag. Foto: Ola Theander

Martti Tikkanen erkänner efter matchen att han var rädd inför det här mötet.

– Jag har sett matcherna som Bollstanäs har spelat. Laget vann klart mot Kalmar och har därefter spelat mycket jämna matcher. Jag förberedde spelarna på det och jag hoppades att de skulle uppträda som ett lag och spela för laget och varandra. Så blev det också.

– Jag tycker att det jätteskönt att vi kunde hålla nollan och göra sju mål framåt. Det blir till inspiration för spelarna inför fortsättningen.

DSC07468

Annika Kukkonen gjorde som vanligt en bra insats vilket hon kryddade med ett mål. Foto: Ola Theander

Nästa söndag blir det bortamatch mot Kalmar, som i går fick stryk borta av Djurgården med 4–0. Kalmar har inför nästa veckas match 37 poäng och Sunnanå 23 poäng.

– Det blir en tuff kamp – det också, säger Martti som gång på gång betonar att i den här serien kan alla vinna mot alla, men också förlora mot alla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: