sskbloggen

Just another WordPress.com site

F19 klättrar efter vinsten mot Djurgården

– På de nio första matcherna fick vi en poäng. Nu har vi spelat två efter sommaruppehållet och fått fyra poäng. Vi har lämnat sistaplatsen i tabellen.

Det säger Christian Karlsson, tränare för Sunnanås F19-lag som i dag slog gästande Djurgården med 5–3 (5–2). 

Wilma Andersson som gjorde två mål i den senaste matchen gjorde också i dag två mål. Båda på nick i samband med hörnor. Paulina Larsson gjorde två mål och Elin Ellman ett.

När F19-lagen spelar får de använda A-lagsspelare som har suttit på bänken eller spelat lite och behöver komma in i matchtempo. Under första halvleken spelade därför Sanda Betschart, Annika Kukkonen, Paulina Larsson, Elin Ellman och Linnea Åberg.

Lite speciellt är också att lagen får ha sju spelare på bänken och alla får bytas in.

– Djurgården hade kommit hit med bara tolv spelare och hade alltså bara en att byta med, säger Christian. Men vi kom överens med ledarna att de fick byta så ofta de ville. Normalt får ju en spelare som bytts ut inte komma in igen, men vi tjänar ju inget på att att jäklas.

– I andra halvlek fick alla sex som satt på bänken i första halvlek spela och ingen av dem gjorde bort sig på något sätt, berömmer Christian. De tog närdueller och löpningar och agerade alla för en. Det var en stark laginsats som gjordes i dag.

– Att de yngre spelarna får spela med mer erfarna spelare, är precis som vi vill ha det. De yngre lär sig mycket av att titta på och spela med de äldre och mer rutinerade och mina F19-spelare lär sig på olika sätt vad som krävs. Det blir nya lärdomar för varje gång.

I och med segern så klättrade Sunnanå F19 från tionde och sista platsen i tabellen till åttonde plats. Bakom sig har Sunnanå nu både Bollstanäs och Kvarnsveden.

I det vackra, varma och soliga vädret hade ungefär 100 personer sökt sig till Norrvalla för att se matchen och Sunnanås första seger i seriespelet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: