sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Vi är för snälla i boxen”

Det lyckades inte för Sunnanå att få revansch på Sirius när lagen möttes i dag på Norrvalla. Sirius vann med 1–3 (0–1) efter att ha haft spel- eller i alla fall bollinnehavet större delen av matchen.

– Sirius är ett bra lag. Det är ingen tvekan om det, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen. Men vi förlorade på att vi är alltför snälla i vår egen box.

Första halvlek bjöd sannerligen inte på någon dramatik. Båda lagens chanser var få och tiden ägnades främst åt att rulla boll – framför allt från Sirius´ sida. I långa sekvenser gick bollen mellan spelarna i försvarslinjen utan att Sunnanå ens försökte komma åt bollen.

Allt efter som halvleken led tog sig Sirius upp allt mer i plan, men kom inte så lätt förbi Sunnanås yttre försvar, som var bra. Sirius tog emellertid ledningen i 39:e minuten när Tempest-Marie Norlin på distans skruvade bollen förbi en chanslös Lovisa Koss i Sunnanås mål.

I andra halvlek ökade Sirius sin ledning till 0–2 när Caroline Lundberg i 63:e minuten obevakad kunde nicka bollen ner mot högra stolproten. Elva minuter senare gjorde hon det igen, om än med fötterna. Då kom hon med fart och placerade bollen än en gång nere i högra hörnet.

DSC05394

Sandra Betschart kom in i andra halvlek och deltog i Sunnanås offensiv mot slutet av matchen. Foto: Ola Theander

Sunnanå kunde öka trycket i samband med att man gick ner på en trebackslinje. Det blev ökat tryck mot Sirius och den pressen resulterade i en hörna som Michelle Wörner förvaltade väl genom att slå bollen i mål i 80:e minuten. Sunnanå fortsatte sitt optimistiska anfallsspel, men det var för sent att komma ikapp. Ett par goda chanser skapades som dock Emma Holmgren i Sirius´ mål räddade.

DSC05363

Michelle Wörner gjorde Sunnanås reduceringsmål. Foto: Ola Theander

– Jag är nöjd med vårt försvarsspel ute på planen, säger Martti. Men i vår egen box är vi alldeles för snälla. Det finns inte någon anledning att motståndarna ska vara först på bollen där. Vi var också för slarviga med passningsspelet och vi måste bli bättre i anfallsspelet.

I dagens match debuterade Linnea Åberg, som blev spelklar för Sunnanå. Hon kom in i andra halvlek och var på plan drygt en halvtimme.

– Hon kommer in undan för undan i vårt spel. Hon har ju bara tränat med oss en vecka, säger Martti.

DSC05366

Tanja Nousiainen slet hårt hela matchen men lyckades inte öka på sin målskörd i dag. Foto: Ola Theander

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: