sskbloggen

Just another WordPress.com site

Folkfest på Sörvalla

Vilken folkfest det blev – matchen mellan Sunnanå United och TV-laget. 1102 personer sökte sig till Sörvalla i det fina och varma vädret för att se när det från olika håll sammansatta Sunnanålaget mötte kändisarna. 2–4 (2–1) blev resultatet i den något avkortade matchen; halvlekarna vara 35 minuter långa.

DSC05210

Det var fullt på läktarna och runt planen under matchen. Foto: Ola Theander

TV-laget spelar 15 matcher per säsong och dagens match var den femte på fem dagar. Spelarna var lite slitna och Erika Nilsson-Waara, som pysslade om spelarna hade fullt upp att göra både före och under matchen. Den tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg exempelvis kom in bara två minuter på slutet av matchen men hann med att i alla fall nicka mot mål.

Det var nog en och annan som hade trott att matchen skulle bjuda på en del lustigheter och spektakel. Det var i allra högsta grad en vänskapsmatch förstås, men när spelarna i båda lagen till 100 procent består av så kallade vinnarskallar så blir det full satsning ändå.

Sunnanå United började bäst. 1–0 gjordes av Erik Janssen som bröt igenom och ställde målvakten i TV-laget.

DSC05132

Här har Erik precis gjort första målet i matchen. Foto: Ola Theander

DSC05187

 

Han var duktigt på alerten i första halvlek och kom ofta fram i farliga lägen. Foto: Ola Theander

TV-laget kvitterade till 1–1 på straff.

Strax därefter var det Steve Galloway som fick ta emot en passning från Johan Logart-Viklund och den passningen förvaltade Steve bra – 2–1.

I pausen uppträdde Skellefteå Stingray Cheer – ett av landets bästa cheerleadinglag – och det var också strafftävling.

I andra halvlek vände spelet. TV-laget kvitterade – på ytterligare en straff. Och ökade sedan på sin ledning till 2–3 innan den tidigare proffsspelaren och Tavelsjösonen Jesper Blomqvist fastställde slutresultatet till 2–4. Det var ett riktigt läckert mål. I vanlig ordning höll Jesper till på vänsterkanten och från nästan ingen vinkel alls fick han bollen direkt i mål.

DSC05226

I andra halvlek var det Åsa Berglund som vaktade målet och hon svarade för många fina räddningar. Den här chansen för TV-laget klarade hon galant. I första halvlek var det Krobbe Lundberg som var målvakt för Sunnanå United. Foto: Ola Theander

Efter matchen minglade spelarna med publiken och det var många som ville förevigas med de kända namnen från fotbollsvärlden och andra världar. Publiken trivdes gott runt planen och många passade också på att både ägna sig åt speedshooting. Några spelade krocket och barnen lekte glatt i hoppborgen.

Scandic stod för öl- och matförsäljning. De uppsatta borden fylldes snabbt och var hela tiden väl befolkade till allas glädje och nöje.

 

DSC05309

 

Alla närvarande trivdes i den goda stämningen och sköna kvällen. Foto: Ola Theander

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: