sskbloggen

Just another WordPress.com site

Skön viljeseger för Sunnanå

Det var jämnt och det var hårt när Sunnanå på torsdagskvällen tog emot Östersund när Elitettan drog igång höstomgången. Sunnanå vann med 1–0 (0–0) och hade flera chanser att göra flera mål. Men ett mål räckte för att knipa viktiga tre poäng. 

– Vi orkade lite bättre än Östersund. Jag tror att det var orsaken till att vi vann. Det var en svår match och det var väldigt skönt att bärga tre poäng, säger Martti Tikkanen, tränare i Sunnanå.

Matchen var – som väntat – jämn och hård. I första halvlek spelade Östersund tufft och var hela tiden farliga. Ändå var det någorlunda jämnt utan att lagen presterade några klara målchanser.

– Inför andra halvlek pratade vi om att vi måste bli snabbare i passningsspelet och spela rakare in mot mål, fortsätter Martti.

Det gav resultat. Tanja Nousiainen, Christine Tjärnlund och Annina Wede var ordentligt på alerten och jobbade hårt i anfallet. I 55:e minuten gav det resultat när Tanja Nousiainen kom loss på vänsterkanten, drev inåt och sköt bollen förbi målvakten i Östersund.

DSC04600

Här har Tanja Nousiainen precis skjutit och bollen går förbi målvakten i Östersund. Foto: Ola Theander

Efter målet skapade Sunnanå flera chanser. Både Tanja och Christine Tjärnlund hade flera chanser ensamma med målvakten, som dock var bra och räddade Östersund från fler baklängesmål.

På andra sidan av planen stod Lovisa Koss i målet och även hon agerade förnämligt i de farliga situationer som Östersund skapade. Vid ett tillfälle ställdes hon ensam mot en Östersundsspelare, men kunde med en elegant enhandsräddning rädda målet från påhälsning.

Med två goda målvakter på planen stod sig spänningen ända in mot slutet av matchen. Dramatiskt blev det också. Med knappt tio minuter kvar fick Michelle Wörner ett motlägg mitt i ansiktet och däckades. Det visade sig att en tand tydligen spruckit.

DSC04656

Michelle Wörner fick riktigt ont och byttes ut efter smällen som hon fick. Foto: Ola Theander.

Efter ytterligare några minuter rusade Östersunds målvakt Ina Budestean ut långt utanför straffområdet och tog bollen med handen från en framrusande Sunnanåspelare. För det blev Ina Budestean utvisad.

DSC04685

Här får Ina Budestean lämna över målvaktströja och handskar till en medspelare som fick vakta målet de sista minuterna av matchen. Foto: Ola Theander.

– Alla i laget gjorde det väldigt bra, sammanfattar Martti Tikkanen. Och han lägger gärna ett extra lovord till målskytten Tanja Nousiainen.

– Jag förstår inte varför hon varit så underskattad i andra föreningar. Och jag förstår inte varför hon inte spelar i finska landslaget. Hon är kvick, kan hålla bollen och vågar utmana i alla situationer, säger han.

DSC04707

Annika Kukkonen kramar om Tanja Nousiainen. Paulina Larsson och Sandra Betschart grattar också. Foto: Ola Theander

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: