sskbloggen

Just another WordPress.com site

Hedersam förlust mot serieledarna

Det blev förlust för Sunnanå i dagens möte mot serieledarna Kvarnsveden. 1–3 (0–2). Men det var en hedersam förlust för Sunnanå som höll spelet jämnt och radade upp goda chanser under i stort sett hela matchen. Skillnaden mellan lagen har ett namn – Tabitha Chawinga. Hon gjorde två mål i dag och har nu gjort 15 av Kvarnsvedens 27 mål.

Kvarnsveden började bäst. Redan i tionde minuten kunde Chawinga göra 0-1 när hon placerade bollen utom räckhåll för Lovisa Koss vid vänster stolprot. Dessförinnan hade Kvarnsveden två skott i målramen. Men Sunnanå gav sannerligen inte upp och hade flera vassa chanser – inte minst på ett par hörnor.

DSC03812

Michelle Wörner var som vanligt duktig. Här rundar hon en mittfältsspelare i Kvarnsveden. Foto: Ola Theander

När Kvarnsvedens Denise Sundberg gjorde 0-2 i 37:e minuten efter hörna var det inte något som störde Sunnanås ambitioner att reducera och kvittera. Sunnanå hade det mesta av spelet och chanserna under resten av första halvlek.

DSC03785

Flera gånger var det väldigt nära att Sunnanå skulle få in bollen över mållinjen. Vid den här hörnan fattades det inte många centimeter. Foto: Ola Theander

Andra halvlek var bara fyra minuter gammal när Frida Karlsson reducerade till 1–2. Sunnanå tryckte på duktigt och flera gånger var det ytterligt nära att bollen passerade mållinjen. Men marginalerna var inte på Sunnanås sida den här dagen.

DSC03884

Christine ”Kricka” Tjärnlund sysselsatte Kvarnsvedens försvar. Foto: Ola Theander

I 62:a minuten fick Tabitha Chawinga tag på bollen vid mittlinjen ungefär och avancerade längs vänstersidan och på sin väg mot mål fintade hon bort och sprang ifrån flera spelare i Sunnanå innan hon fick in bollen bakom Lovisa Koss, som under matchen gjorde många fina räddningar och definitivt räddade sitt lag från flera baklängesmål.

DSC03906

Det var genom hela matchen hård kamp om bollen. Här det Tanja Nousiainen som trycker på. Foto: Ola Theander

– Chawinga gör sitt jobb och hon kan ensam sysselsätta fyra spelare i försvaret, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen, som ändå är ganska nöjd med sitt lags prestation.

DSC03938

Sunnanå ökade märkbart trycket på Kvarnsveden i slutet av matchen. Här det Tanja Nousiainen som har bollen medan Christine Tjärnlund i mitten och Klara Grahn längst till höger som avvaktar. Foto: Ola Theander

– Vi lyckas bra med att hålla vårt spel, men tyvärr lyckades vi inte förvalta chanserna. Det var synd att vi lät dem vara tuffare än oss i samband med hörnan som gav dem 0–2, säger Martti.

DSC03870

Frida Karlsson gjorde Sunnanås mål i matchen mot Kvarnsveden. Foto: Ola Theander

Martti tycker också att Kvarnsveden spelar osvenskt på det sättet att varje spelare har sin speciella uppgift. Chawinga till exempel hjälper aldrig någonsin till i defensiven utan är utpräglad forward.

Alla spelarna i Sunnanå jobbade föredömligt och inställningen är perfekt. Och nu är det inte alls som tidigare under säsongen att laget kan bli lite ängsligt mot slutet av matcherna.

DSC03895

Annina Wede jobbade hårt hela matchen och hade ändå ork i slutet av den att sprinta ifrån Elin Danielsson i det gästande laget. Foto: Ola Theander

– Vi följer matchplanen och ökar belastningen på motståndarnas försvar nu. Det fungerar bra, säger Martti, som nog tycker att någon eller ett par av lagets chanser borde ha resulterat i mål.

I torsdags blev ett utlåningsavtal med allsvenska Piteå klart. Det innebar att tre Pitespelare fanns med i laguppställningen inför dagens match. Elin Bergkvist var i startelvan, medan Frida Abrahamsson och Klara Grahn kom in under andra halvlek.

– Elin vet jag hur hon spelar sedan tidigare så hon fick vara med från start. Frida och Klara har jag inte sett spela tidigare och ville se hur de agerade, så de fick komma in i andra halvlek, säger Martti.

Hur det blir i framtiden med deltagande av spelare från Piteå återstår att se.

– Det får avgöras från match till match och är naturligtvis något som i första hand avgörs av Piteå och deras behov av spelare i sin trupp, säger Martti.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: