sskbloggen

Just another WordPress.com site

Decimerad trupp till Lidköping

Det blir en mycket tuff uppgift som Sunnanå ställs inför i morgon när laget beger sig till Lidköping för att möta nästjumbon i Elitettan.

– Vi åker förstås ner med målsättningen att vi ska vinna. Men det blir en svår uppgift, säger Martti Tikkanen, tränare i Sunnanå.

Det blir en liten trupp som beger sig iväg från Skellefteå airport till Stockholm för vidare befordran 35 mil med buss ner till Lidköping.

Elin Wikström är ju borta hela säsongen efter sin knäskada under försäsongen. Annika Kukkonen har börjat löpträna efter sin fotskada, men blir inte spelklar förrän senare. Riikka Ketoja skadade sitt knä i söndagens match hemma mot Älta. Riikka har genomgått magnetröntgen, men ännu inte fått besked vilken skada hon fått. Klart är att hon inte spelar i morgon.

Sandra Betschart spelar VM-fotboll med Schweiz i Kanada just nu. Och inför matchen i morgon kan inte Elin Ellman spela eftersom hon har sträckningar i låren. Olivia Holm och Stina Hedlund är förkylda.

– Vi får väl se hur mycket de orkar, säger Martti Tikkanen. Nya spelarna får chansen i stället. Wilma Andersson till exempel.

Lidköping är nya i Elitettan. Under de tio matcher som har spelats hittills har laget samlat på sig fyra poäng och har ett minus i målskillnaden på 22 mål. Men det är ett bra drag i stan runt fotbollen och Lidköping ligger klar tvåa i publikligan. Lokaltidningen sänder enligt uppgift hemmamatcherna.

– Så det är roligt att åka dit när intresset för fotboll är så stort. Men det blir tufft för oss med de skador och sjukdomar vi har. Till det ska läggas att matchen spelas på naturgräs.

– Men var säker på att vi vi åker ner med målsättningen att komma hem på söndagen med tre poäng, avslutar Martti.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: