sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Alla gjorde inte jobbet”

– En sådan här match ska vi vinna. Men alla gör inte jobbet som de ska göra utan vi ger motståndarna chanserna som de utnyttjar.

Det är en dämpad och besviken Martti Tikkanen, tränare för Sunnanå, som säger så efter ytterligare en förlust med uddamålet. Gästande Älta vann med 3–4 (0–2) inför 157 personer.

– Det är väldigt enkelt att konstatera att vi inte gjorde vad vi skulle i dag, säger Martti. Vi gav bort hela första halvleken till Älta. Spelarna jobbade helt enkelt för dåligt.

I 21:e minuten tar Älta ledningen med 0–1 när Lejla Basic gör mål och Ältas ledning utökades i 39:e minuten när  Thordis Hroenn Sigfusdottir gör sitt mål. Under halvleken hade Sunnanå tre-fyra skott på mål och ett par skott utanför målställningen.

Andra halvleken började på samma sätt som hela den första halvleken artade sig. Älta hade spelövertag och i den 59:e minuten utökade Älta ledningen ytterligare till 0–3 genom  Clara Richter. Men det dröjde ytterligare en kvart innan Sunnanå vaknade till. Men då gjorde laget det ordentligt. I 75:e minuten reducerade Michelle Wörner till 1–3 och fem minuter senare var det inbytta Paulina Larsson som gjorde 2–3.

Paulina Larsson byttes in när bara åtta minuter hade gått av andra halvleken. Då fick Riikka Ketoja en knäskada.

– Jag är inte någon läkare, men jag befarar att korsbandet kan vara av, säger Martti Tikkanen. Riikka hade väldigt ont, men vi får se vad magnetröntgen säger. Jag hoppas att det inte är så, men risken finns för en svår skada. Om det är så är det tufft både för Riikka och laget.

Sunnanås offensiv fortsatte och förstärktes när laget gick över till en trebackslinje. Och det gavs flera chanser till kvittering. Bland annat missades ett friläge. Slutskedet av matchen blev riktigt intensiv. I den första övertidsminuten gjorde Clara Richter i Älta ytterligare ett mål till 2–4. Men i den sista övertidsminuten fick Elin Ellman på en – som det beskrivs av de närvarande – drömträff och reducerade till 3–4 när bollen tog i ribbans underkant och gick i mål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: