sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sandra Betschart på väg till VM

I går spelade hon för Sunnanå och gjorde det första reduceringsmålet när hon nickade in till 1–2 mot Djurgården. Tidigt i morse satte hon sig på flyget för att åka till Schweiz. Hon – det är Sandra Betschart, som nu står inför den största händelsen i sin hittillsvarande fotbollskarriär – VM i Kanada.

– Jag var på landslagsläger med Schweiz förra veckan och nu åker jag ner till Schweiz igen, säger hon. På onsdag spelar vi en träningslandskamp mot Tyskland och på lördag åker vi över till Kanada. Det ska bli jättespännande.

Att få göra ett mål för Sunnanå var en perfekt avslutning inför den tillfälliga frånvaron i klubblaget var väldigt positivt.

– En annan positiv händelse var att vi för första gången den här säsongen verkligen kunde trycka på mot slutet, säger Sandra, som hade en lobb mot Djurgårdsmålet i slutminuterna, som tyvärr var lite för lång.

Sandra är verkligen inte någon nybörjare i det schweiziska landslaget. Hon har gjort 66 landskamper under de sju-åtta år som hon tagit plats i den nationella truppen.

Det är första gången någonsin som Schweiz har kvalificerat sig till ett stort slutspel – EM, VM eller OS.

– Överallt där vi är och dit vi kommer i landet önskar man oss lycka till, säger hon. Och målsättningen som man har från landslagsledningen är att laget ska ta sig till åttondelsfinal.

DSC03531

Sandra Betschart under uppvärmningen inför matchen mot Djurgården i söndags.

Om det går återstår att se. Alla lag som tagit sig till VM är naturligtvis väldigt duktiga. I den grupp där Schweiz spelar finns också Japan, Kamerun och Ecuador.

– Japan vet vi är ett väldigt duktigt lag, men vi känner inte till så mycket om Kamerun och Ecuador, säger Sandra. Jag har i alla fall inte någon aning om hur de två senare lagen är.

Det har gått skapligt bra för Schweiz under försäsongen. I en träningslandskamp i våras slog man ju Sverige med 3–1.

– Men träningsmatcher är en sak och tävlingsmatcher en helt annan sak, säger Sandra. Det är som sagt första gången vi är med i en stor turnering medan det svenska landslaget är vant vid att spela i slutspel. Både spelare och ledare har stor erfarenhet av det och det är naturligtvis till fördel för laget.

Att Sandra spelar i Sunnanå som håller till i den näst högsta serien är väl inte något som den schweiziska förbundskaptenen är direkt lycklig över.

– Vi har pratat mycket om det, säger Sandra. Det är ju väldigt viktigt för mig som spelare att jag verkligen trivs där jag är. Om jag hade gått till en klubb som ligger i allsvenskan och inte skulle ha trivts där så är det alls inte säkert att jag skulle ha varit en bättre spelare. Snarare tvärtom.

När Sandra nu är borta under några veckor så är det bara att hålla tummarna för att det ska gå bra för henne i den turnering som är så viktig och stor för henne och hennes kamrater i det schweiziska landslaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: