sskbloggen

Just another WordPress.com site

Förlust trots slutoffensiv

Det blev en ny förlust för Sunnanå i dag när Djurgården kom på besök till Norrvalla. I halvlek låg Sunnanå under med 1–3. Men en reducering i 80:e minuten till 2–3 och en kraftig offensiv de sista tio minuterna räckte inte till en kvittering.

– Vi gjorde det lite för enkelt för Djurgården när de gjorde sina två första mål, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen. Djurgården är ett bra lag och får de chansen så tar de den.

Under den första halvtimmen var det Djurgården som hade det mesta av spelet. Sunnanå kom visserligen till anfall flera gånger, men det blev aldrig farligt. Sunnanåspelarna verkade vara mer stillastående än motståndarna under den första halvleken.

DSC03613

Annina Wede hade ett par goda möjligheter under matchen, men togs ibland bort av Djurgårdens försvar.

Djurgården tog ledningen 0–1 i 19:e spelminuten genom Hanna Lundqvist. Fem minuter senare gjorde Emelie Eriksson 0–2. Det dröjde till 33:e minuten innan Sunnanå kunde reducera. Efter en hörna i 33:e minuten, den första för Sunnanå, fick Sandra Betschart huvudet på bollen och den tidigare målvakten i Sunnanå, Susanne Nilsson, kunde inte göra något åt det.

DSC03583

Här har Sandra precis nickat bollen…

DSC03584

…och kan se hur den går in över mållinjen.

Målet gav Sunnanå mer energi förstås. Men ändå kunde Djurgården i 43:e minuten utöka ledningen till 1–3 genom ytterligare ett mål av Emelie Eriksson.

I andra halvleken kom Sunnanå ut med ett mer offensivt spel. Laget höll bollen bättre och tappade inte bort så många passningar som i första halvlek. Flera chanser skapades också, även om det lite för ofta brast på mittfältet.

DSC03568

Christine Tjärnlund var som vanligt på topp i Sunnanås anfall, men fick inte de chanser som hon brukar få – och som hon ofta tar vara på.

I 80:e minuten kom Tanja Nousiainen fri och hennes skott kunde inte Susanne Nilsson göra något åt.

DSC03659

Tanja Nousiainen gör här 2–3.

Det blev starten på en väldig offensiv under de sista tio minuterna på matchen. Sunnanå låg på hela tiden och skapade chans på chans. Laget hade flera hörnor och ett par frisparkar, men tyvärr gick inte bollen in och Djurgården kunde kassera in den viktiga trepoängaren.

– Jag hade satt in Elin Ellman och Christine Tjärnlund på topp för att försöka utnyttja deras snabbhet. Det var första gången som de spelade tillsammans på topp och de låg lite för långt ifrån varandra under första halvlek. Och spelet fungerade inte riktigt som jag tänkt, säger Martti Tikkanen.

DSC03547

Elin Ellman kämpade hårt och sprang mycket. Här i kamp mot Sofia Nilsson i Djurgården.

– Positivt är dock att vi orkade och ville hålla offensiven mot slutet av matchen. Vi har ju i tidigare matcher tappat i slutminuterna, men här visade vi andra takter. Det får vi ta med oss. Liksom att vi måste röra oss bättre under hela matchen för att inte ge motståndarna möjlighet att ta bollen från oss.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: