sskbloggen

Just another WordPress.com site

Första hemmaförlusten

Det ville sig inte riktigt för Sunnanå i dag när laget spelade hemma mot nykomlingen IFK Kalmar. Gästerna vann med 0–1 (0–1) i en match där båda lagen spelmässigt var jämna med en liten fördel för Kalmar i första halvlek och samma fördel för Sunnanå i den andra halvleken.

2015-05-17 14.21.08-1

Elin Ellman spelade från start för första gången den här säsongen och var pigg hela matchen. Foto: Ola Theander

– Det är naturligtvis surt att förlora, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen efter matchen. Med de chanser som vi hade så är det vi som borde haft de tre poängen. Men å andra sidan så bjöd vi Kalmar på deras mål, då vi inte hann med i omställningen.

2015-05-17 13.29.14-1

Michelle Wörner (med ryggen mot kameran) och Christine Tjärnlund oroade Kalmarförsvaret ordentligt. Foto: Ola Theander

Just så var det. Under första halvlek hade båda lagen goda chanser att göra mål. Men Sunnanås djupledsspel hade inte den bredd som var önskvärd och Kalmars försvar kunde för det mesta ta hand om den anfall som Sunnanå skapade. En del brister i passningsspelet under första halvlek gav Kalmar chanser. Och det var vid ett sådant tillfälle som Kalmar kunde vända spelet, frispela Linnea Johansson och hon gjorde inte något misstag ensam med Lovisa Koss i Sunnanåmålet.

2015-05-17 14.50.27

Tanja Nousiainen var som vanligt bra. I bakgrunden Paulina Larsson, som kom in i andra halvlek. Foto: Ola Theander

Under andra halvlek breddade Sunnanå sitt djupledsspel och genast fick Kalmar större problem att värja sig. Sunnanå tryckte på duktigt under halvleken, men tyvärr var det inte någon gång som trycket resulterade i något mål. En god chans hade pigga Elin Ellman, som var med från start för första gången under säsongen, men målvakten i Kalmar fick en hand på bollen och tippade till hörna.

– Det var en jämn match spelmässigt, säger Martti Tikkanen, som varken vill hissa eller dissa någon spelare i laget. Vi kan väl konstatera att vi har mera att ge än vad vi visade i den här matchen.

– Kalmar är ett bra lag, men nog tycker jag att vi borde ha kunnat ta de tre poängen. Men vi gjorde det för enkelt för Kalmar att plocka bollarna från oss.

Publiken uppgick till 238 personer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: